JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2017 12:16:00

Lepší letecká dostupnost zvýší atraktivitu celého regionu

Lepší letecká dostupnost zvýší atraktivitu celého regionu

V souladu s cílem zlepšit leteckou dostupnost regionu schválilo krajské zastupitelstvo Memorandum o společném postupu ke zlepšení globální letecké dostupnosti Jihomoravského kraje a statutárního města Brna.

 Cílem memoranda uzavíraného mezi Jihomoravským krajem a statutárním městem Brnem je navýšit počet cestujících na letišti v Brně - Tuřanech o nejméně 100 tisíc cestujících ročně v horizontu tří let.

„Zlepšení letecké dostupnosti současně povede ke zvýšení atraktivity celého regionu jak z hlediska turistů, tak investorů a zaměstnavatelů se všemi pozitivními a vyčíslitelnými přínosy pro regionální ekonomiku,“ zdůraznil hejtman Bohumil Šimek.

Kraj a Brno uzavřením memoranda vyjadřují souhlas s následujícím postupem za účelem dosažení společného cíle:

  • Nastavení pravidel možnosti realizace zvýšení letecké dostupnosti letiště Brno-Tuřany a s tím související vyloučení rizika nedovolené veřejné podpory
  • Stanovení optimálního způsobu a míry zapojení kraje a Brna ve společném postupu
  • Vytvoření business plánu a jeho ověření renomovaným subjektem působícím v oblasti ekonomických analýz
  • Oslovení leteckých dopravců a vyjednání podmínek účasti ve společném podniku s dopravcem, který nabídne nejvýhodnější podmínky
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama