JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2017 16:20:00

Úcta patří všem, kteří se boje za porážku fašistického Německa aktivně účastnili

Úcta patří všem, kteří se boje za porážku fašistického Německa aktivně účastnili

Čtyřem desítkám válečných veteránů předal v pondělí 3. dubna 2017 v brněnském sídle kraje hejtman Bohumil Šimek zlaté medaile a zlaté pamětní medaile Jihomoravského kraje za mimořádné zásluhy v aktivním odboji proti okupačním vojskům za 2. světové v.

„Dnešním slavnostním dnem alespoň symbolicky oceníme osobní nasazení československých veteránů v bojích za porážku fašistického Německa a osvobození naší republiky. Úcta a obdiv patří všem, kteří se tohoto boje aktivně účastnili. Nesmíme opomenout ani domácí odboj. Mnozí z Vás se domácího odboje aktivně účastnili ať už jako členové partyzánských skupin, nebo lidé, kteří nebyli do partyzánského hnutí přímo zapojeni, ale s obrovskou dávkou hrdinství partyzánům pomáhali,“ zaznělo v úvodním projevu hejtmana.

Tento slavnostní akt se uskutečnil v zasedacím sále Zastupitelstva Jihomoravského kraje za přítomnosti rodin a nejbližších oceňovaných veteránů. Spolu s hejtmanem Šimkem předal veteránům medaile zástupce Krajského vojenského velitelství Brna major Martin Blecha.


Sdružení válečných veteránů (SVV) České republiky od roku 1992 sdružuje vojačky i vojáky v činné službě a v záloze ─ účastníky válečných a riskantních operací v zahraničí. Jedním z hlavních úkolů SVV je řešení sociálních, zdravotních, pracovně-právních problémů svých členů a nabízí pomoc při vytváření účinného celospolečenského systému, který bude schopen řešit problémy válečných veteránů.

Více informací o SVV naleznete na: www.legionar.org.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama