JUDr. Daniela Kovářová

  • Plzeň-jih
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2010 12:03:00

Jednání ministrů v Bruselu

Jednání ministrů v Bruselu

Ministryně spravedlnosti se zúčastnila jednání ministrů pro spravedlnost a vnitřní věci v Bruselu.

Delegace ministerstva spravedlnosti v čele s ministryní spravedlnosti Danielou Kovářovou se dnes účastnila jednání ministrů pro spravedlnost a vnitřní věci v  Bruselu. Hlavním projednávaným bodem bylo přistoupení Evropské unie k  Evropské úmluvě o ochraně lidských práv a svobod.

 

Ministryně spravedlnosti přednesla stanovisko České republiky k jednotlivým projednávaným bodům. Klíčovým tématem, které Rada ministrů řeší od přijetí Lisabonské smlouvy, jež ukládá přistoupení k Evropské úmluvě o ochraně lidských práv a svobod jako povinnost, je právě přístup k této Úmluvě. Rada ministrů vnitra a spravedlnost se snažila nalézt odpovědi na zásadní otázky týkající se například toho, zda přistoupení Evropské unie k Úmluvě nezatíží Evropský soud pro lidská práva ještě víc a nezhorší tím jeho, již tak dost problematickou situaci. Dojednání přístupové smlouvy tak bude, podle všeho, patrně otázkou několika let.

 

"Česká republika podporuje přistoupení Evropské unie k Evropské úmluvě o ochraně lidských práv a svobod, neboť to považujeme za cestu ke sjednocení systému ochrany lidských práv v Evropě. Zatím se však ukázalo, že s přístupem souvisí celá řada komplikovaných právních problémů, které musí být podle názoru České republiky nejprve řádně analyzovány," vysvětlila Daniela Kovářová.

 

Rada ministrů také probírala návrh směrnice o evropském ochranném příkazu, jehož účelem je poskytnout oběti, která je před pachatelem chráněna v jednom členském státě, tuto ochranu i v jiném členském státě. Na pořadu jednání byla také směrnice o právu na tlumočení a překlad v trestním řízení a dále návrh usnesení o vzorové dohodě o vytvoření společného vyšetřovacího týmu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama