JUDr. Daniela Kovářová

  • Plzeň-jih
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2010 10:21:00

Odškodnění Iljy Ivanoviče Staševského

Odškodnění Iljy Ivanoviče Staševského

Ministerstvo spravedlnosti odškodní Ilju Ivanoviče Staševského za čtyřicet dnů strávených ve vazbě protizákonně.

Ilja Ivanovič Staševskij se obrátil na ministerstvo spravedlnosti s požadavkem na vyplacení 200 000 Kč jako zadostiučinění za nemajetkovou újmu, která mu měla být způsobena výkonem vazby za situace, kdy bylo rozhodnutí o vazbě žadatele  nálezem Ústavního soudu zrušeno pro neústavnost. Staševskij byl protiústavně omezen na osobní svobodě po dobu 40 dnů.

"Vyplacení odškodného jsem iniciovala proto, abych zamezila dalšímu prodlužování nespravedlnosti. Částka 1 000 Kč za každý den nezákonné vazby není úplným zadostiučiněním, ale alespoň částečně nahradí  omezení osobní svobody a nevratný zásah do osobního života pana Staševského," uvedla ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová.

Odškodné za 40 dnů, kdy měl být Staševskij protizákonně ve vazbě, bude vyplaceno do konce března 2010. "V případech, kdy soud rozhodne, že došlo k nezákonnému jednání v neprospěch kohokoliv, je potřeba rychlé a jednoznačné odškodnění, další průtahy mohou jen násobit pocit původní nespravedlnosti," zdůraznila ministryně spravedlnosti.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama