JUDr. Daniela Kovářová

  • Plzeň-jih
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2010 11:25:00

Veřejnost od soudce očekává autoritu a odvahu

Veřejnost od soudce očekává autoritu a odvahu

Diskuse o platech soudců, soudcovské nezávislosti a o soudcích očima účastníka řízení.

Ministryně spravedlnosti dnes vystoupila v rámci pravidelných setkávání právnické veřejnosti s představiteli médií v diskusi na téma platy soudců, soudcovská nezávislost a soudci očima účastníka řízení, kterou pořádala v budově Městského soudu v Praze Česká advokátní komora ve spolupráci se Soudcovskou unií. Setkání se kromě ministryně zúčastnili Daniela Zemanová, soudkyně Nejvyššího správního soudu, Tomáš Lichovnik, prezident Soudcovské unie ČR nebo Martin Vychopeň, předseda České advokátní komory.

Diskutovala se aktuální témata jako soudcovská samospráva, nezávislost soudce a jeho finanční ohodnocení, role soudce ve společnosti i v jednací síni. Hovořilo se také o nálezu Ústavního soudu ČR ve věci důchodů.

"Veřejnost od soudce očekává autoritu a odvahu rozhodnout, nezávislost a odbornost. Takové soudce by měla společnost ocenit v době jeho pracovní aktivity i po jejím skončení," uvedla k tématům ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama