JUDr. Daniela Kovářová

  • Plzeň-jih
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2023 23:46:00

Výslech, kdo, jak a proč hlasoval, je konec demokracie, senátorko Němcová

Výslech, kdo, jak a proč hlasoval, je konec demokracie, senátorko Němcová

Projev na 12. schůzi Senátu ČR 31. května k žádosti o vyslovení souhlasu Senátu Parlamentu České republiky s jmenováním soudců Ústavního soudu (JUDr. Josef Baxa, Mgr. Daniela Zemanová, prof. JUDr. PhDr. Jan Wintr, Ph.D.).

 Škoda, že pan prezident odešel. Chtěla jsem mu položit tři otázky a chtěla jsem slyšet jeho odpovědi. Tytéž tři otázky teď položím našim kandidátům.

Otázka číslo 1. Jste pro zavedení ústavní ochrany práva na hotovost?

Otázka číslo 2. Jste pro ústavní zakotvení manželství jako svazku muže a ženy?

Otázka číslo 3. Považujete případné zavedení korespondenční volby za souladné s ústavně chráněným právem na přímou a tajnou volbu?

Škoda, že pan prezident odešel... Chtěla jsem reagovat na jeho slova. Slova pana prezidenta považuji za naprostou nehoráznost. Volba, ke které za chvíli přistoupíme, je tajná. Výslech, kdo, jak a proč hlasoval, je konec demokracie. Je to cesta, jak vystavit šikaně nepohodlné volitele. Vysvětlení pro paní senátorku Němcovou – tomu se říká demokracie. Tajná volba vysvětlení nepotřebuje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama