ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2021 21:49:10

Možnost domoci se práva u soudu nesmí být zvyšováním poplatků omezena

Možnost domoci se práva u soudu nesmí být zvyšováním poplatků omezena

Díky TOP 09 se nezvýší soudní poplatky.


Vláda navrhovala zvýšit soudní poplatky které musí zaplatit účastníci řízení. Zvýšení poplatků nakonec Poslanecká sněmovna na návrh poslance TOP 09 Dominika Feriho zamítla.

Například poplatek za podání žaloby o zaplacení faktury do 20 000 korun měl být nově dvojnásobný. Místo 1000 korun by žalobce musel zaplatit 2000 korun. Poplatek za kasační stížnost měl být podle vlády 10 000 korun místo 5000. Poplatek za vydání elektronického platebního rozkazu měl u drobných nároků vzrůst téměř čtyřnásobně ze 400 korun na 1500 korun.

„Zvyšovat soudní poplatky v době pandemie Covid-19 je naprosto nelogické a neodpovídající současné celospolečenské situaci. Upřímně bych od vlády očekával spíš snížení soudních poplatků. Navrhnul jsem proto zamítnutí tohoto návrhu. Nesmyslnost zvyšování soudních poplatků potvrdilo i to, že zamítnutí návrhu podpořili i poslanci hnutí ANO. Možnost domoci se práva u soudu nesmí být zvyšováním poplatků omezena,“ vysvětluje poslanec TOP 09 Dominik Feri.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama