JUDr. Ing. Miloslav Ludvík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2017 15:14:00

Chtěli bychom odměňovat za rychlou diagnostiku

Chtěli bychom odměňovat za rychlou diagnostiku

„Důraz na prevenci může přinést ve zdravotnictví velké úspory, proto bychom chtěli odměňovat poskytovatele primární péče za rychlou diagnostiku a systematickou péči o chronicky nemocné,“ řekl na zasedání ministrů zdravotnictví OECD v Paříži ministr.

Svým protějškům z členských zemí shrnul kroky, které Česká republika v posledních letech podnikla v oblasti bezpečnosti a kvality zdravotní péče. „V reakci na demografické trendy například modernizujeme paliativní a domácí péči. Jsme si vědomi toho, že je před námi ještě náročná cesta, ale budeme v tomto úsilí pokračovat, dokud nebudou všechny závěry a doporučení implementovány do každodenní praxe,“ řekl ministr Miloslav Ludvík.

Ministr Ludvík rovněž v závěru svého vystoupení poděkoval expertům OECD za jejich spolupráci. „Zpráva OECD z roku 2014 o stavu zdravotní péče v České republice je dodnes relevantním zdrojem inspirace,“ řekl Miloslav Ludvík. Hlavním tématem zasedání Zdravotnického výboru Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) na ministerské úrovni byly zdravotnické reformy a výměna námětů a zkušeností k problematikám, které tento resort v budoucnosti čekají. Identifikovaly se zde rovněž priority pro další práci OECD v oblasti zdravotnictví, které byly následně společným ministerským prohlášením schváleny. Akcentována byla především nutnost podpory ICT, sdílení dat, přínosy systému DRG a multisektorální přístup. Nosným tématem celého jednání byla bezpečnost pacientů a kvalita poskytované péče.

Ministerskému jednání předcházelo o den dříve také politické fórum na téma „Lidé v centru zájmu: Politické fórum OECD k budoucnosti zdravotnictví.“ Tohoto jednání se zúčastnili přední odborníci členských zemí OECD včetně zástupců pacientských organizací či akademických obcí. Českou republiku zde reprezentoval náměstek ministra zdravotnictví pro legislativu a právo Radek Policar.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama