JUDr. Ing. Miloslav Ludvík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.12.2016 15:12:02 - Kolma

Co je větší zabiják? Alkohol nebo cigarety?

Reguluje se trh s tabákem, na krabičky se dávají odstrašující obrázky a nápisy, zakazují se různé příchutě…A co alkohol? Stále vznikají nové druhy, příchutě. To je v pořádku? Nebo se jedná o dvojí metr?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2017 11:00:57 - JUDr. Ing. Miloslav Ludvík
Dobrý den přeji,

děkuji za Váš dotaz. Celkem rozumím tomu, co píšete, ale chtěl bych Vás ubezpečit, že o dvojí metr se nejedná. Ten dojem, že se bojuje proti kouření a jeho negativnímu dopadu na zdraví občanů, ale nic se nedělá proti negativním dopadům způsobených alkoholem, vzniká možná i tím, že se vžilo používání mediální zkratky „protikuřácký zákon“. Celý název zákona přitom zní „zákon o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek“ a zdaleka se netýká pouze kouření. Tento zákon naopak ošetřuje do značné míry také prodej alkoholu. Nově by měl být například zakázán prodej alkoholických nápojů na akcích, které jsou určeny převážně dětem. Alkohol se také nebude smět prodávat prostřednictvím prodejních automatů, kde nelze ověřit věk kupujícího.

S pozdravem a přáním všeho dobrého v roce 2017

Miloslav Ludvík