JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.09.2023 14:14:00

Touha některých po „trestání“ za jiné názory je zřejmá a stále častější

Touha některých po „trestání“ za jiné názory je zřejmá a stále častější

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ekologickému aktivismu.

 „Ty neříkáš to, co my si přejem slyšet, nesmíš do médii, nesmíš filmovat a buď rád, že tě nezavřeme do kriminálu...“

Takto trefně popsal skvělý režisér Jiří Strach v rozhovoru pro DVTV myšlení dnešních novodobých svazáků. A soudě podle negativních reakcí některých otevřel i pandořinu skříňku, což by šlo vystihnout českým rčením o potrefených husách.

Ano, máme sice zákonem garantovanou nejširší svobodu slova v dějinách, ale touha některých po „trestání“ za jiné názory, které jsou ale zcela legitimní, je zřejmá a stále častější.

To vše v rámci jakési korektnosti, která je ale jen převlečenou touhou po unifikaci myšlení všech. Touhy hrstky novodobých kazatelů jdoucí proti lidské přirozenosti. Mít různé názory totiž je přirozené.

Ale opět - jako vždy - fanatici přestřelují. A bohužel tak tím, že mnohdy chtějí vytěsňovat z diskuze zcela normální názory, ženou část lidí do náruče různým „spasitelům”.

A já si jen říkám, co by si asi tak pomysleli tito kazatelé korektnosti, kdyby si poslechli průměrný rozhovor někde v hospodě za Prahou. Nevěřili by svým uším, co si tam lidé povídají za úplně normální (ale pro aktivisty nepřijatelné) věci...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama