JUDr. Jan Chvojka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2017 7:33:00

Ministr Chvojka předloží vládě pět poslaneckých návrhů

Ministr Chvojka předloží vládě pět poslaneckých návrhů

Vláda je projedná na svém zasedání ve středu 22. března. Jednání ve Strakově akademii začíná v 10.00.

 Návrh poslanců Mariana Jurečky, Jaroslava Faltýnka, Ladislava Velebného, Pavla Kováčika, Pavla Bělobrádka, Jana Bartoška, Jiřího Miholy a Petra Kudely na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon), ve znění pozdějších předpisů (sněmovní tisk 1038)

Cílem předloženého návrhu zákona je zřídit Lesnický a dřevařský fond, který bude podporovat a vytvářet podmínky pro vyšší domácí využívání a spotřebu dřeva a výrobků ze dřeva.

Návrh poslanců Jany Černochové, Petra Fialy, Petra Bendla a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 222/1999 Sb., o zajišťování obrany České republiky, ve znění pozdějších předpisů (sněmovní tisk č. 1041)
Cílem předloženého poslaneckého návrhu zákona je uložit vládě další úkoly v souvislosti s dlouhodobým obranným plánováním a zavést mechanismus pro postupné zvýšení výdajů na obranu na úroveň 2 % hrubého domácího produktu podle závazků České republiky vůči Severoatlantické alianci (NATO).

Návrh poslanců Aleny Nohavové, Radky Maxové, Jany Hnykové, Radima Holečka, Jitky Chalánkové, Víta Kaňkovského, Jaroslava Krákory a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů (sněmovní tisk č. 1042)
Cílem návrhu je zavést úhradu očkování proti pneumokokovým onemocněním z veřejného zdravotního pojištění u pojištěnců ve věku nad 65 let s tím, že hrazené očkovací látky bude schvalovat Ministerstvo zdravotnictví na základě doporučení Národní imunizační komise. Tyto očkovací látky bude následně zveřejňovat formou sdělení ve Sbírce zákonů.

Návrh poslanců Rostislava Vyzuly a dalších na vydání zákona o elektronizaci zdravotnictví a o změně zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách), ve znění pozdějších předpisů (zákon o elektronizaci zdravotnictví) (sněmovní tisk č. 1043)
Cílem návrhu je především umožnit v praxi vedení zdravotnické dokumentace v elektronické podobě, umožnit digitalizaci stávající dokumentace a umožnit efektivní výměnu dat. Předloženým návrhem zákona se zřizuje Národní centrum elektronického zdravotnictví, které má zejména určit datové standardy zdravotnické informatiky. Předkladatelé navrhují schválit návrh zákona v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky již v prvém čtení, a to s ohledem na technický charakter novely a nutnost rychle řešit elektronizaci zdravotnictví.

Návrh poslance Radka Vondráčka a dalších na vydání zákona o výběru osob do řídících a dozorčích orgánů právnických osob s majetkovou účastí státu (nominační zákon) (sněmovní tisk č. 1045)
Cílem poslaneckého návrhu zákona je upravit zřízení, složení a činnost Výboru pro personální nominace jako poradního orgánu vlády a postup ministerstev při výběru osob do řídících a dozorčích orgánů právnických osob s majetkovou účastí státu; navrhovanou právní úpravou by měl být zaveden jednotný transparentní systém dopadající na nominace osob ze strany ministerstev.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama