JUDr. Jan Dusík, M.Sc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2010 17:20:41

Nejsme papežštější než papež

Nejsme papežštější než papež

Řeč na 75. schůzi PSP ČR, 10.3.2010.

Děkuji, paní předsedající.

Já nechci příliš extendovat tu debatu, protože skutečně ten odborný seminář za účasti všech dotčených výborů proběhl a byl, myslím, velmi přínosný. Ale přece jenom některé věci bych rád osvětlil.

Ten cíl, který je navržen v tomto návrhu zákona, nejenom že je příspěvkem k plnění roku 2020 a deseti procent, ale je také pokusem o to splnit cíl, který je již v dřívější směrnici, a sice 5,75 % - to je směrnice z roku 2003 s datem 2010. Čili není to, jak pan poslanec označil, papežštější než papež, při vší úctě k předsedovi zemědělského výboru. Je to naplnění té směrnice, která je z roku 2003.

Ty dopady na cenu - ano, samozřejmě jsou různé odhady, o kolik ceny mohou vzrůst. Zkušenost s tím, o kolik vzrostly ceny motorové nafty a motorového benzínu při zavedení toho přimíchávání - je to v řádech zhruba třiceti, čtyřiceti haléřů. Teď dochází k navýšení zhruba o padesát procent té biosložky, čili nelze předpokládat, že najednou by mnohonásobně více narostla cena těchto paliv.

Co se týče možnosti ovlivnění provozu vozidel, toto bylo také velmi pečlivě vysvětleno. Česká obchodní inspekce je garantem toho, že veškerá motorová paliva dodávaná na trh splňují kvalitativní požadavky technické normy, které jsou velmi přísné u těch příměsí. Garantují, že by k poškozování nemělo docházet. Čili s tímto by to mělo být v souladu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama