JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.11.2010 19:23:59

Jde o zjevné obcházení zákona

Jde o zjevné obcházení zákona

Reakce ministerstva spravedlnosti na rezignaci místopředsedy Nejvyššího soudu Pavla Kučery

Ministerstvo spravedlnosti v nejbližší době upraví zákon o soudech a soudcích tak, aby se kárně stíhaný soudce nemohl vyhnout své odpovědnosti tím, že se vzdá funkce.

Krok kárně stíhaného soudce Pavla Kučery, který rezignoval poté, co ho ministr spravedlnosti dočasně zbavil výkonu funkce soudce, považuje ministerstvo spravedlnosti za zjevné obcházení zákona. Zákon o soudech a soudcích na tuto mimořádnou situaci nepamatuje, a ministerstvo spravedlnosti proto připraví jeho novelu.

Zproštění výkonu funkce soudce, který je kárně stíhán, bude podle novely trvat až do doby zániku jeho funkce. Nikoliv tedy do pravomocného skončení kárného řízení, jako je tomu nyní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama