JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2024 20:07:00

Pražané projevili velký zájem o novoroční zvýhodněné vstupné

Pražané projevili velký zájem o novoroční zvýhodněné vstupné

Hlavní město připravilo novoroční překvapení pro své obyvatele, kdy měli příležitost po celý první lednový den roku 2024 využít zvýhodněné vstupy na oblíbená místa v metropoli, která spravují městské organizace.

 A podle aktuálního vyhodnocení byl zájem Pražanů o akci značný. Jen do Zoo Praha přišlo téměř 13 500 lidí, přes tři tisíce jich dorazilo do botanické zahrady v Troji a další tisíce zamířily do střešovického Muzea MHD a pražských věží.

„Jsem nadšen, jak Pražané přijali náš novoroční dárek a rozhodli se strávit první den v roce objevováním našich krásných památek a zajímavých míst ve městě. Těší mě, jak úspěšná tato akce byla. Za mě je to rozhodně cesta, jak udělat radost našim občanům bez potřeby drahých a pro zvířata extrémně stresujících ohňostrojů. Doufám, že se novoroční zvýhodněné vstupné stane novou pražskou tradicí,“ říká náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast kultury Jiří Pospíšil.

Praha stejně jako v minulých letech neorganizovala novoroční ohňostroj, místo toho však měli Pražané poprvé příležitost navštívit o státním svátku za symbolickou jednu korunu, nebo za zvýhodněné vstupné hned jedenáct zajímavých míst v metropoli. A zájem byl skutečně velký.

Pražská zoo za jediný den přivítala přesně 13 499 návštěvníků a obrovský zájem vzhledem ke své kapacitě zaznamenalo také Muzeum MHD ve Střešovicích, jehož branami prošlo 1051 lidí, tedy 18x více než v před rokem, kdy jich bylo 57. Při stejném srovnání zaznamenala velké navýšení příchozích také botanická zahrada v Tróji, kterou první letošní den navštívily více než tři tisíce osob, zatímco loni jich bylo v řádu stovek.

Také historické objekty ve správě Prague City Tourism, které se nacházejí v centru Prahy, zaznamenaly 1. ledna 2024 nárůst návštěvníků oproti stejnému dni v loňském roce, konkrétně to bylo o 43 procent. Zatímco loni přišlo do osmi památek celkem 6658 osob, tentokrát jich bylo 9540.

Konkrétně Staroměstskou radnici navštívilo 2371 osob (loni jich bylo 2183), na Petřínskou rozhlednu vylezlo 2202 lidí a do sousedního Zrcadlového bludiště na Petříně jich dorazilo 1532. Malostranskou mosteckou věž si pak 1. ledna 2024 prohlédlo 441 návštěvníků, Novomlýnskou vodárenskou věž 831, Prašnou Bránu 666, Staroměstskou mosteckou věž 984 a Svatomikulášskou městskou zvonici navštívilo celkem 513 lidí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama