JUDr. Jiří Vyvadil

No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2021 14:43:21

Evropská unie je geopoliticky pouhým virtuálním papírovým tigrem. Jasné?

Evropská unie je  geopoliticky pouhým virtuálním papírovým tigrem. Jasné?

Miluji ty hrátky EU nejdříve zakáže pobyt šesti osobám z Ruska, které se údajně podíleli na otravě Alexeje Navalného a pak hysterčí, když Rusko asymetricky, tedy počtem osmi tvrdě odpoví.

  A tak opakuji, EU ví, že Rusko logicky na její nepřátelský krok přirozeně bude reagovat. A protože na rozdíl od Evropské unie je jedinou geopolitickou velmocí  Evropy (neříkám rozhodně ekonomickou, tou je nepochybně Německo)  bez které se nic nevyřeší v evropském blízkém prostoru v Sýrii, Libyi, Arménii či náhorním Karabachu, Bělorusku a samozřejmě na celém blízkém východě, ale stejně jako daleko od Evropě ve Venezuele a mohl bych pokračovat do nekonečna, si přece od tohoto od papírového tigra, EU nemá důvod nic líbit.

Stejně tak by pochopitelně reagovali USA. Co je na tom na nepochopení.

A  Putin jasně slíbil, že na útoky Rusko bude reagovat rychle, asertivně a asymetricky. Podobně jako v případě Česka, kdy jsme Rusku chtěli odvolat 18 diplomatů a výsledkem je náš debakl v tvrdé  paritě pro obě strany a v zásadě likvidace všech místních  pracovních sil pro fungování Českého domu, coby hotelu a restaurace.

Ale nejen to. Je  jasné, že vztahy mezi Českem a Ruskem budou zřejmě už na desetiletí zmraženy na bod nule. Ale Rusku to vadit nemusí. Česko tak důležité není.

A pokud jde o Evropskou unii, ministr zahraničních věcí Lavrov už jasně konstatoval, že Evropská unie je nezodpovědným subjektem a už není partnerem Ruska, a že Rusko se bude výhradně opírat pouze o vybrané země Evropy.

My jsme dnes už jasně zařazeni jako země nepřátelská. Ale o nás ani Rusko zájem přirozeně nemá. Jsme politicky bezvýznamní.

Zato  že rádo spolupracuje s Rakouskem, Maďarskem, a samozřejmě s Německem či Francií.

A tak namísto 6 ti osob, jako to udělala EU, zakázali vstup na území Ruska osmi největším eurounijním jestřábům, mezi které nepochybně patří Věra Jourová, která systematicky šíří nenávist nejen vůči Rusku, ale i uvnitř EU například vůči Maďarsku či Polsku.

A Jourová si může říkat, co chce. Jenom svým přístupem prohlubuje odpor k Evropské unii mezi běžně a normálně uvažujícími Čechy, Moravany a Slezany.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama