JUDr. Jiří Vyvadil

No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2021 14:28:12

Putin dává Bidenovi a Západu lekci za lekcí, ale to světu prospívá.

Putin dává Bidenovi a Západu lekci za lekcí, ale to světu prospívá.

Ještě nikdy v minulosti se nekonalo setkání představitelů Ruska a USA v tak schizofreničtější situaci než dnes. Zatímco Trump doslova toužil po setkání s Putinem, Joe Biden měl vždy k němu negativní vztah.

 Nabídka setkání, kterou učinil Biden Putinovi proto vyznívala absurdně. Ale ve skutečnosti byla přiznáním faktu, že se toho mnoho změnilo od doby, kdy Obama označil Rusko za pouhou regionální velmoc, která se po rozvratu na Ukrajině mělo dostat do naprosté mezinárodní izolace.

Od euromajdanu se mnohé změnilo. Především pokus Západu přetvořit Ukrajinu v mohutný protiruský val zcela zroskotal. Krym díky jednoznačnému referendu se připojil k Rusku, Východní Ukrajina a dvě nově vzniklé republiky Luhanská i Doněcká se nenechaly převálcovat nacisticko- banderovskými napůl hordami a napůl částmi pravidelné ukrajinské armády. Ani nový prezident Zielensky neposunul svou zemi dál.

A Putin pokračuje. Nejdříve odmítl nechat padnout běloruského prezidenta Lukašenka  tím zesměšnil Evropskou unii, která v jednom šiku jeho volbu neuznala. A přes tvrdé násilné demonstrace v ulicích Minska se násilný převrat nepodařil. Minský euromajdan se prostě nezopakoval.

A tak Západ rozjel akci Navalného a se zářicím úsměvem mu mával při jeho odletu do Ruska

A tady už začíná ťafka za ťafkou. Letadlo dorazilo a Navalný ihned dostal klepeta, vazbu a přeměnu trestu. Západ vydíral a odmítal si přiznat, že jeho přední vůdce bojovník proti Putinovi selhal. A Putin vůbec neváhal, aby policejní složky používaly stejně tvrdé metody jako Macronova policie proti Žlutým vestám.

Pak nechala Putinova administrativa vyhostit tři diplomaty. A když následně státy EU uvalily sankce na pět významných představitelů ruské moci, Rusko přitvrdilo a a uvalilo sankce na 7 z nich včetně naší milované Jourové.

A když Biden, jako kolovrátek opakoval, že pokud bude Putinovo Rusko porušovat  mezinárodní právo a lidská práva ukáže Putinovi sílu, jistě se znalostí věci chytrým manévrem upadl do zajetí bělehradské moci hlavní organizátor násilných bělohradských protestů. A zatímco EU opět zuřila, Putin se šel s Lukašenkem v Soči zaplavat.

A všechny tyto akce komentuje Putin s tváří pokerového hráče, že USA vzhledem k masivnímu porušování lidských práv v zemi nemá nejmenší právo kohokoliv kritizovat.

A aby ukázal, že Západ mu nebude říkat, co má dělat ve své zemi byly v Rusku v podstatě mimo zákon postaveny Navalného fondy coby extremistické.

Doslova tím dává Putin najevo, že už má dost západního mistrování. A že když Západ bude provokovat, může ještě přitvrdit.

Přesto je dobré, že se pánové Putin a Biden setkají. V geopolitickém smyslu mohou jednat jako rovný s rovným. A protože se Putin zcela jistě nenechá odloupnout od ekonomického giganta Číny, což je zřejmě snahou Bidenovy administrativy, svět se konečně po dominanci Západu  dostal do fáze strategické rovnováhy mezi Západem a Východem, jaký jsem poznali před rokem 1989. A to je na otevření lahve sektu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama