JUDr. Jiřina Rippelová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2012 1:28:29

Veselé Velikonoce

Veselé Velikonoce

Všem občanům svého senátního obvodu i všem dalším občanům přeji krásné prožití velikonočních svátků, hodně sluníčka a jarní pohody. Všem ženám přeji povedené mazance, bochánky i beránky.

A současná politika? Tu hoďme pro nadcházející sváteční dny za hlavu. Však ony naše veverušky si na nás ještě připraví nejedno zajímavé překvapení. A jejich odchod z vlády?  Tomu snad nevěří ani ten největší optimista.
Snad, ale možná přeci, až Bártův soud v Praze skončí?

To pak bude, ale zajímavá situace! V případě, že by byl poslanec Bárta a šéf VV pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody a odmítl se vzdát poslaneckého mandátu, mohl by snad dojíždět  v doprovodu vězeňské eskorty na jednání Poslanecké sněmovny PČR?  Naše Ústava totiž nepočítá s tím, že by mandát poslance nebo senátora mohl zaniknout také tím, že je někdo odsouzen a sedí ve vězení. Holt před dvaceti lety byla na politickém poli trochu jiná kultura a situace a naši předci – tvůrci Ústavy na takový případ  ani nepomysleli. Tak snad jenom nebudeme zase vymýšlet nějakou další ad hoc změnu Ústavy, tentokrát s názvem LEX BÁRTA?

Hezké Velikonoce Vám přeje

Vaše senátorka
Jiřina Rippelová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama