JUDr. Lubomír Ledl

Autentická levice - alternativa!
  • Levice
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2010 9:24:30

Moje priority

Moje priority

Osobně považuji za nesmírně důležité to, aby člověk, který chce v systému parlamentní zastupitelské demokracie zastupovat své spoluobčany, měl k tomu určité předpoklady. Měřeno tímto metrem nemohu být ani já žádnou výjimkou.

Na základě dosaženého vzdělání, jazykového vybavení, pracovních i životních zkušeností, vyzrálého věku i dalších osobnostních předpokladů mohu ubezpečit všechny, kdo mi v nadcházejících volbách do Senátu dají svůj hlas, že nebudou volit žádného „troubu“…

Samozřejmě, že jsou věci, kterým bych se rád obzvlášť věnoval. Prioritně bych využil možností a prostoru, které každý senátor má, k podstatnému zlepšení spolupráce všech levicových a dalších demokratických stran, iniciativ, hnutí apod. Tedy k překonání nepochopitelného rozdělení, které si doposud nechaly vnutit. Vždyť všem by mělo jít o totéž – zabránit dalšímu prohlubování marasmu, do kterého se stále více propadáme.

Oceňuji jako signál v tomto směru už fakt, že KSČM navrhla na senátora mě, člověka který není členem komunistické, ale jiné levicové strany.

Moje druhá priorita souvisí se zkušeností posledních čtyř let, kdy jsem byl zastupitelem a předsedou kontrolního výboru Městské části Praha 10, která je vlastně „samostatným“ stotisícovým městem. Zde jsem se často setkával s tím, že lidé nevědí, jak a kde si stěžovat… že neznají svá práva, ale ani řešení, která jim obce často nabízejí. U větších obcí se prostě vztahy „občan – obec“, ale i „obec – její majetek“ stávají podle mě příliš anonymními. Chtěl bych – ve spolupráci s ostatními, kdo se mnou budou souhlasit   hledat nějaké řešení. Jestli to bude návrh, aby i ve větších obcích existovalo něco jako ombudsman, nové definice kontrolních funkcí zastupitelstva a úřadu, nebo jiná cesta, to je v tuto chvíli vedlejší.

 

Luboš Ledl

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama