ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2015 9:12:06

Česká pošta nebude v nadcházejícím období rušit žádnou z poboček v regionu

Česká pošta nebude v nadcházejícím období rušit žádnou z poboček v regionu

Česká pošta v současnosti jedná o převodu některých poboček na smluvní partnery, především na obce. Vyplynulo to z jednání hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla s ředitelem regionální pobočkové sítě České pošty Miloslavem Mrvíkem.

Projekt Partner, díky kterému chce Česká pošta zajistit další fungování svých pracovišť hlavně v menších obcích, vychází ze zkušeností ze zahraničí. V řadě zemí funguje část pobočkové sítě na bázi smluvního partnerství. Pošty provozují třetí strany, nejčastěji se jedná o obce nebo soukromé subjekty. „Podle mých informací budou představitelé České pošty v příštích dnech jednat se starosty Bublavy, Lomnice, Vojkovic a Chlumu sv. Maří o tom, že by obce vstoupily do smluvního partnerství a pobočky provozovaly,“ vysvětlil hejtman. Dohoda s  obcemi jako partnery České pošty by měla být oboustranně výhodná například kvůli uzpůsobení otevírací doby pošty podle potřeb obyvatel.

Diskutovalo se ale také o tom, zda přichází v úvahu rušení některých poboček v regionu. „V případě, že by do budoucna chtěla Česká pošta z úsporných důvodů redukovat počet poboček, jsme připraveni, že by zachování pošt hlavně v malých obcích finančně podpořil Karlovarský kraj,“ zdůraznil Martin Havel. V současnosti se na území Karlovarského kraje nachází podle údajů České pošty 111 poštovních poboček.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama