ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2015 9:49:34

Dětská výtvarná soutěž zná své vítěze

Dětská výtvarná soutěž zná své vítěze

Před prázdninami vyhlásil hejtman Martin Havel výtvarnou soutěž pro děti a mládež na téma „Vynálezy, které změnily svět“. Autoři těch nejlepších prací si převzali ceny v podobě mobilních telefonů, MP3 přehrávačů a poukazů na dopravu na výlet.

„Soutěž byla určena pro děti ve věku od 6 do 15 let a přihlašovat se mohli jak jednotlivci, tak i kolektivy. Jejich úkolem bylo namalovat obrázek na zadané téma. Naše dějiny jsou plné významných objevů a vynálezů, které zásadním způsobem ovlivnily svět kolem nás. Stačilo si tedy vybrat jeden z nich a výtvarně jej ztvárnit,“ upřesnil hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

O tom, že téma děti nadchlo, svědčí počet přihlášených prací. Celkem se jich sešlo 107, přičemž dominovaly obrázky automobilů, lokomotiv, telefonů, počítačů či robotů. Nechyběly ani žárovky, kontaktní čočky nebo dokonce silonky. Ředitele Galerie umění Karlovy Vary Jana Samce, který byl porotcem soutěže, čekal nelehký úkol, a sice vybrat ty nejzdařilejší. „Téma se ukázalo jako velmi inspirativní. Bylo vidět, že se nad ním děti zamýšlely, a to i leckdy velmi originálním způsobem. Hodnocení bylo náročné, protože se posuzovala jak ta obsahová, tak i ta vizuální, výtvarná stránka,“ uvedl ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec.

Na slavnostní vyhlášení výsledků dorazila téměř většina pozvaných dětí včetně doprovodu svých rodičů, babiček a dědečků. Ceny vítězům předal hejtman spolu s radním pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Edmundem Janischem. Vítězné práce jsou k vidění v přízemí budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje, přičemž výstava zde bude probíhat až do 22. října.

Výsledky

1. kategorie „Jednotlivci 6 – 10 let“

1. Soňa Waclavová
2. Ema Brodská
3. Ondřej Válek
4. Petr Holejšovský
5. Anežka Šimralová
6. Kateřina Bryxová
7. Alice Draská
8. Michaela Svobodová
9. Ludmila Kaščáková
10. František Kučera

2. kategorie „Jednotlivci 11 – 15 let“
1. Adéla Šedová
2. Martina Bielová
3. Anežka Bicanová
4. Michaela Vondrášková
5. Jan Kratochvíl
6. Michaela Koňová
7. Sára Batistová
8. Jakub Mühlbauer
9. Simone Veselovská
10. Dan Tenčev

3. kategorie „Kolektivy“
1. 3. A, ZŠ Sokolov, Běžecká 2055
2. 4. B, ZŠ Sokolov, Pionýrů 1614
3. 1. C, ZŠ Ostrov, Májová 997

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama