ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2015 14:18:52

Hejtman a primátor jednali o financích na obnovu Císařských lázní

Hejtman a primátor jednali o financích na obnovu Císařských lázní

Stát by mohl přispět na obnovu národní kulturní památky Císařské lázně v Karlových Varech až 100 milionů korun. Vyplynulo to z jednání hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla a primátora Karlových Varů Petra Kulhánka s představiteli ministerstev.

​Příspěvek ze státního rozpočtu by znamenal důležitý posun v řešení problému chátrající památky. „Podle informací představitelů ministerstva financí by stát mohl podpořit obnovu Císařských lázní pravděpodobně částkou do výše 100 milionů korun. Další finance potřebné na projekt rekonstrukce bychom se pokusili získat prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu, který ale zatím nebyl spuštěn. Část peněz do opravy vložíme z krajského rozpočtu a z rozpočtu města,“ uvedl Martin Havel. Ten také upozornil na to, že dojde k doplnění smlouvy mezi krajem a městem a k revizi původně navrhovaného projektu. Vzniknout by měla úspornější varianta obnovy budovy.

Jednoznačnou podporu záchraně Císařských lázní opět vyslovila také náměstkyně ministra kultury Anna Matoušková. Z financí získaných v rámci  Programu záchrany architektonického dědictví MK ČR nechal kraj, který je vlastníkem budovy, už v minulosti opravit část střechy.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama