ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2015 11:44:08

Hejtman požádal premiéra o pomoc s financováním obnovy Císařských lázní

Hejtman požádal premiéra o pomoc s financováním obnovy Císařských lázní

Kraj pokračuje v úsilí o zajištění finančního podílu státu na obnově Císařských lázní v Karlových Varech. Před časem se hejtmanovi Martinu Havlovi podařilo získat příslib ministerstva financí přispět na obnovu částkou do výše 100 milionů.

Vzhledem k rozsahu a náročnosti oprav však taková podpora není dostatečná. Hejtman se proto obrátil na premiéra Bohuslava Sobotku, aby pomohl státní podíl navýšit.

Přestavba chátrajícího historického skvostu v centru lázeňského města měla původně přijít na 900 milionů korun. Poté, co kraj vyčerpal veškeré možnosti získat dotace z evropských fondů, proběhla jednání o možné finanční podpoře ze strany státu. „Na počátku dubna jsme seznámili ministra financí Andreje Babiše s redukovanou finanční variantou přestavby Císařských lázní. Tato varianta počítá s náklady ve výši 600 milionů korun. Výsledkem našeho jednání je příslib ministra posílit rozpočet ministerstva kultury do výše 100 milionů korun určených právě na obnovu lázní. To však i s příspěvkem kraje a města nemůže na záchranu zdevastované památky stačit. Proto jsem oslovil premiéra Bohuslava Sobotku, zda by se mohl pokusit najít způsob, jak navýšit podíl státu,“ uvedl hejtman Martin Havel.

O rozšíření podpory státu jednala v uplynulých dnech také poslankyně za Karlovarský kraj Markéta Wernerová s ministrem kultury Danielem Hermanem při jeho návštěvě kraje. Společně se dohodli na tom, že se ministr osobně zasadí o řešení tématu společně se zástupci ministerstva financí a ministerstva pro místní rozvoj.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama