ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2016 9:25:47

Hejtman svolal mimořádné zasedání Bezpečnostní rady

Hejtman svolal mimořádné zasedání Bezpečnostní rady

V souvislosti s teroristickými útoky v Bruselu a s vyhlášením prvního stupně ohrožení terorismem v ČR svolal hejtman Karlovarského kraje Martin Havel mimořádné jednání Bezpečnostní rady kraje.

Zástupce policie, hasičů, armády a záchranky informoval hejtman o návštěvě mezinárodního letiště v Karlových Varech, kde se byl přesvědčit o zavedení opatření, která by měla zabránit případným bezpečnostním rizikům. „Chceme ujistit naše obyvatele, že na letišti okamžitě začala platit opatření, na kterých spolupracuje policie s celníky. Obě složky shodně potvrdily dostatek příslušníků i pro potřeby větších bezpečnostních nároků,“ uvedl hejtman.

Podle krajského policejního ředitele Oldřicha Tomáška policisté zvýšili přítomnost na nádražích, odkud se lidé přepravují mezi Karlovarským krajem a německými regiony, tedy především v Chebu a v Aši. „Pokračuje permanentní spolupráce české, bavorské a saské policie týkající se pohybu migrantů v německém příhraničí. Kvůli vyhlášení prvního stupně ohrožení terorismem se také zvyšuje počet policejních hlídek v ulicích,“ dodal Oldřich Tomášek.

Jak uvedl ředitel Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje Václav Klemák, sbor přešel na úroveň akceschopnosti A. „Prověřujeme některé postupy v operačním řízení, posiluje se operační středisko,“ vysvětlil.

„Vojáci dostali nařízení náčelníka Generálního štábu Armády ČR ke zvýšení ochrany a ostrahy vojenských objektů, což samozřejmě platí pro všechny vojenské objekty na území našeho regionu,“ upozornil ředitel Krajského vojenského velitelství Karlovy Vary Jaroslav Kořínek. Ten také diskutoval  s hejtmanem o plánovaném cvičení aktivních záloh Hradba 2016, které se koná v dubnu letošního roku a bude se jej účastnit i jednotka z Karlovarského kraje.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama