ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2016 15:45:00

Pan Skála vypustil z láhve džina, kterého jsme před časem korektně uspali

Pan Skála vypustil z láhve džina, kterého jsme před časem korektně uspali

Reakce hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla na vyjádření PhDr. Josefa Skály CSc., místopředsedy ÚV KSČM v anketě Parlamentních listů

V anketě Parlamentních listů (13. 6. 2016), v níž se politici celého spektra vyjadřují k situaci ve vládní koalici vyvolané kauzou k reorganizaci policie, jsem narazil na reakci PhDr. Josefa Skály CSc., místopředsedy ÚV KSČM, který napsal, že „s tím, jak gumově umí s koalicemi zacházet ČSSD, máme své zkušenosti v Karlovarském kraji“.

Jestliže tím pan Skála naráží na působení koalice ČSSD a KSČM v letech 2012 – počátek 2015 ve vedení Karlovarského kraje, pak bych ho rád upozornil, že naprosto zbytečně vypustil z láhve džina, kterého jsme před časem velmi korektně a bez zbytečných emocí uspali, aniž bychom na sebe vzájemně házeli špínu.

Tak tedy znovu a velmi jasně opakuji, co už jsem jako hejtman Karlovarského kraje několikrát řekl: V okamžiku, kdy bývalý hejtman Josef Novotný na sklonku roku 2014 oznámil svou rezignaci, jsme s dosavadním koaličním partnerem, tedy s KSČM, začali jednat o budoucí podobě koalice. Přišli jsme s nabídkou, kterou náš partner neakceptoval, proto jsme změnili svoje návrhy. Ani tak jsme se však nesetkali byť s náznakem snahy o kompromis, o dohodu. Vyčerpali jsme všechny možnosti, jak dojít ke smíru. Komunisté nedodrželi koaliční smlouvu.  Za těchto okolností musela sociální demokracie, která si plně uvědomovala svou zodpovědnost vůči voličům a hrozbu předčasných krajských voleb, začít jednat o možnosti sestavení koalice s jinými stranami. Podařilo se, široká levopravá koalice spolupracuje ve vedení Karlovarského kraje od jara 2015 dosud a věřím, že to tak zůstane až do podzimních krajských voleb.

Někteří lidé v KSČM neunesli tíhu vlastního selhání a s pocitem ukřivděnosti dodnes nechtějí přijmout svůj odchod z vedení kraje, což je smutné. Že by s nimi soucítil i dr. Skála? Pak by měl spíš vnímat ty své kolegy, kteří s prominutím nebrečí, řada z nich pracuje dál a snaží se konstruktivně řešit záležitosti chodu kraje společně s ostatními zastupiteli regionu.

Martin Havel, hejtman Karlovarského kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama