ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2015 9:22:55

V Karlových Varech vznikne pobočka FTVS UK zaměřená na fyzioterapii

V Karlových Varech vznikne pobočka FTVS UK zaměřená na fyzioterapii

O další možnosti vysokoškolského studia v našem regionu jednalo v těchto dnech vedení Karlovarského kraje a města Karlovy Vary s ministerstvem školství. Mělo by jít o pobočku Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, obor fyzioterapie.

Financování a provoz pobočky řešil hejtman Karlovarského kraje Martin Havel, karlovarský primátor Petr Kulhánek a poslankyně Parlamentu ČR Markéta Wernerová s ministryní školství Kateřinou Valachovou. „Jsme regionem lázeňství a zakládáme si na vysoké úrovni lázeňské léčebné péče. K tomu je samozřejmě zapotřebí dostatek kvalifikovaných odborníků včetně fyzioterapeutů. Proto jsem velmi rád, že paní ministryně přistoupila k záměru zřízení pobočky vstřícně. Ministerstvo by vyčlenilo finance spojené s nutnými investicemi pro budoucí zázemí pobočky v budově na nábřeží Jana Palacha, navýšilo by peníze na platy univerzitních pedagogů a podpořilo by toto vysokoškolské pracoviště především v době nastartování jeho činnosti. K otevření pobočky by mohlo dojít v příštím akademickém roce 2016 – 2017,“ uvedl hejtman Martin Havel. K  záměru se jednoznačně pozitivně postavilo i vedení Univerzity Karlovy.

Podle poslankyně Markéty Wernerové přichází v úvahu několik možností financování provozu pobočky. „Jednali jsme o tom, že by ministerstvo školství mohlo podpořit vznik a činnost pobočky přímou dotací. Možné je ale také získání evropských peněz v rámci projektu na podporu zavádění prvků duálního vzdělávání do systému odborné přípravy,“ vysvětlila s tím, že zároveň oceňuje aktivitu, s jakou ministerstvo v krátkém čase dokázalo připravit veškeré podmínky nutné pro vznik pobočky v našem regionu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama