ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2016 10:05:56

Vojáci z aktivní zálohy odjeli na cvičení do Libavé

Vojáci z aktivní zálohy odjeli na cvičení do Libavé

Hejtman Karlovarského kraje Martin Havel přijel na Krajské vojenské velitelství Karlovy Vary pozdravit dobrovolné vojáky, kteří odjíždějí do Vojenského výcvikového prostoru Libavá na cvičení s názvem „Hradba 2016“.

Největší cvičení v historii existence vojáků v aktivní záloze „Hradba 2016“ se uskuteční ve dnech 7. až 15. dubna. Jeho hlavním tématem je střežení objektů důležitých pro obranu státu a ochrana úseků státních hranic. Cílem cvičení je prověření a porovnání úrovně připravenosti jednotek aktivní zálohy.

Do Vojenského výcvikového prostoru Libavá bylo povoláno více než 1 100 příslušníků aktivní zálohy. Z Karlovarského kraje se cvičení zúčastní celkem 29 vojáků z pěší roty. „Jsem tu proto, abych vyjádřil podporu vojákům aktivní zálohy. V době, kdy sílí bezpečností riziko spojené s migrační krizí a terorismem, je čím dál tím více potřeba služby aktivní zálohy. Řídíte se krásným heslem – čest, hrdost a vlastenectví. Rád bych vám proto poděkoval za to, co děláte, a popřál vám mnoho úspěchu při cvičení“ uvedl hejtman Martin Havel.

V současné době má pěší rota Krajského vojenského velitelství Karlovy Vary 43 vojáků. Plánovaný stav je však 150 osob. „Příčin o nezájem ve službě aktivní zálohy je několik. Je to jednak konzumní a pasivní způsob života, dále pak neochota zaměstnavatelů pouštět vojáky na cvičení a v neposlední řadě přísné požadavky na zdravotní stav,“ uvedl ředitel Krajského vojenského velitelství Karlovy Vary Jaroslav Kořínek.

Vzbudit zájem o institut aktivní zálohy se vojáci snaží prostřednictvím nejrůznějších náborových akcí. Pomoci by měla i novela branného zákona a zcela nový zákon o službě vojáků v záloze, kdy by se měla výrazně zvýšit roční odměna z 6 tisíc na 18 tisíc korun, snížit nároky na zdravotní způsobilost a zaměstnavatelům by se měla vyplácet finanční kompenzace.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama