JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.11.2020 18:50:00

Nákladní automobily nepatří do center měst a obcí a na silnice II. třídy

Nákladní automobily nepatří do center měst a obcí a na silnice II. třídy

Silnice přes Bohdaneč patří kraji. Cílem je zklidnit dopravu v obcích a donutit kamiony využívat v prvé řadě dálnice.

 Pardubický kraj je vlastníkem silnice I/36 v úseku od Chýště až po Rybitví, která se tak stává silnicí druhé třídy II/211. To umožňuje Pardubickému kraji stanovit omezení průjezdu nákladní kamionové dopravy, která zatěžuje řadu měst a obcí na trase, a to včetně Lázní Bohdaneč.

„K nejrychlejšímu zklidnění dopravy na silnici vedoucí z dálnice D11 přes Lázně Bohdaneč do Pardubic vedla jediná cesta. Převzít tuto silnici od státu pod Pardubický kraj a osadit dopravními značkami omezující tranzitní dopravu nákladních automobilů nad 12 tun. Téměř sedm let se o to usilovně snažili zástupci obcí Chýšť, Rohovládová Bělá a Lázně Bohdaneč. Troufám si nyní říct, že už vidíme světlo na konci tunelu. Posledním krokem je podání žádosti o změnu značení na Magistrát města Pardubic. Převod byl po administrativní stránce zdlouhavý a nebýt aktivního přístupu představitelů zmíněných obcí, byl by ještě delší,“ řekl Michal Kortyš.

V Pardubickém kraji se nebude jednat o první komunikaci, na které Pardubický kraj navrhl omezit tonáž nákladních automobilů. „Dlouhodobě panuje shoda, že nákladní automobily nepatří do center měst a obcí a na silnice II. třídy. Proto jsme již v minulosti omezili průjezd na silnici mezi Litomyšlí a Českou Třebovou, kde jsme chtěli primárně zamezit tomu, aby těžká nákladní doprava projížděla podél památky UNESCO, tedy litomyšlského zámku. Vedle I/36 je logicky v plánu převedení stávající I/35 od hranice s Královéhradeckým krajem po křižovatku se silnicí I/17 u Zámrsku. Vše souvisí s termínem dokončení dálnice,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama