JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2014 15:23:13

Nechceme druhé Vrbětice. Květná musí být bezpečná

Nechceme druhé Vrbětice. Květná musí být bezpečná

V souvislosti s nedávným výbuchem v muničním skladu ve Vrběticích na Zlínsku se začalo spekulovat o znovuoživení muničního skladu v Květné u Poličky.

Svoji návštěvu zvažuje i ministr obrany. S místními samosprávami jsme za jedno. Situace z Vrbětic na Zlínsku se nesmí opakovat, byť v jiné části republiky. Budeme proto požadovat  záruky bezpečnosti uložené munice. Podle našich informací není zcela jisté, že munice bude ve vlastnictví státu. Proti takovému řešení by totiž nikdo nic neřekl. Naopak obnovení v minulém roce uzavřeného skladu může přinést pracovní místa pro některé profese v regionu. Jednoduše potřebujeme vědět co, v jakém technickém stavu a s jakými riziky bude v Květné uloženo. Jinak si těžko dovedu představit souhlas. Bezpečnostní rada kraje, kde jsou zastoupeny všechny složky integrovaného záchranného systému, se záležitostí bude zabývat na svém příštím zasedání.

Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama