JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2021 13:16:00

Pro další rozvoj Králicka je velmi důležitá bytová výstavba

Pro další rozvoj Králicka je velmi důležitá bytová výstavba

Areál bývalého dětského výchovného ústavu v Králíkách byl vydražen soukromým subjektem, který dlouhodobě investuje do střediska na Dolní Moravě. Investor deklaroval v místě bytovou výstavbu, což je v souladu s plány města Králíky.

 „Pro naše město se jedná o vyřešení několikaletého otazníku. O osudu areálu se mnoho let vedly debaty a stát se nakonec rozhodl areál prodat. My jsme celý proces sledovali velmi bedlivě a s potenciálními investory hovořili. Koncept na bytovou výstavbu zapadá do plánů rozvoje města, a proto jsme mimo jiné také změnili územní plán, aby bylo možné byty v lokalitě vybudovat. Jsem rád, že areál získal investor, který je v lokalitě známý a s městem opakovaně jednal,“ říká starosta Králík Václav Kubín.

Podle hejtmana Martina Netolického je dnešek významným milníkem pro celou oblast Králicka. „V roce 2015 jsme bojovali, aby v této lokalitě nevzniklo azylové zařízení pro uprchlíky, následně stát přišel s myšlenkou vybudovat ve městě ženskou věznici, což v referendu odmítlo přes 86 procent zúčastněných občanů města. Byli jsme dlouhodobě v kontaktu s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových a městem, protože pro další rozvoj Králicka je bytová výstavba a s tím spojená nabídka pro mladé rodiny velmi důležitá,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama