JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2019 5:36:00

Silničáři letošní náročnější zimu zvládají

Silničáři letošní náročnější zimu zvládají

Litomyšlské cestmistrovství Správy a údržby silnic Pardubického kraje bylo poslední zastávkou hejtmana Martina Netolického při návštěvě města.

 S náměstkem ředitele krajské příspěvkové organizace Marianem Cvrkalem a zaměstnanci cestmistrovství prošel hejtman celý areál včetně garáží a nové haly na skladování posypové soli a intertního materiálu.

„V posledních letech se daří výrazným způsobem udržovat a obnovovat techniku silničářů, zapojovat moderní technologie a celkově pracovat s jejich vybavením. Samozřejmě, že technika postupně zastarává, a proto musí obměna probíhat neustále,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který se s náměstkem ředitele Marianem Cvrkalem dohodl na přípravě seznamu techniky v rámci celé organizace včetně nastavení priorit pro obnovu jednotlivých vozidel, zázemí či jednotlivé techniky pro letní a zimní údržbu nebo opravy silnic.

Hejtman se v rámci své návštěvy zajímal také o nastavení zimní údržby v rámci cestmistrovství. „Po změně, kdy stát svěřil údržbu silnic I. tříd soukromým dodavatelům, zajišťují silničáři z litomyšlského cestmistrovství zimní údržbu přibližně 180 kilometrů silnic pomocí čtyř vlastních vozů, které jsou často v lepším stavu než technika, kterou nyní potkáváme na páteřních komunikacích. Po odebrání silnic prvních tříd došlo k optimalizaci tras v celé oblasti, a díky tomu mohou být silnice nižších tříd ošetřeny rychleji. I přesto, že je letošní zima po dlouhé době relativně náročná, daří se ji až na výjimky zvládat velmi dobře, což oceňují také starostové obcí, se kterými mám možnost hovořit,“ sdělil hejtman Netolický.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama