JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2021 22:48:00

Soustředíme se na představování méně známých destinací tuzemským cestovatelům

Soustředíme se na představování méně známých destinací tuzemským cestovatelům

Podpora cestovního ruchu v době koronavirové byla hlavním tématem jednání hejtmana Martina Netolického s ředitelem agentury CzechTourism Janem Hergetem.

 Hovořili o záměru prezentovat méně známé destinace pro domácí turistiku, ale také o plánovaných kampaních jako Světové Česko či spolupráci s Českou televizí.

„Současná situace je pro cestovní ruch více než nepříznivá. Věřím, že letní měsíce přinesou určitá uvolnění, ale i nová pravidla. Pomoci by tomu mohly i technické inovace jako například, IATA travel pass, pokud by jej uznala většina států,“ uvedl Jan Herget ředitel agentury CzechTourism a dodal: „Cestovní ruch v Česku bude letos ale především o domácích turistech. Ti by mohli stejně jako tomu bylo vloni v létě nastartovat sezónu a pomoci podnikatelům v cestovním ruchu přežít. Stěžejní platformou agentury CzechTourism na podporu domácího cestovního ruchu zůstává portál Kudy z nudy, ke kterému se podle vývoje epidemiologické situace přidá i marketingová kampaň Světové Česko. Současně budeme spouštět i kampaně na sousedních trzích včetně Nizozemí a Maďarska, abychom přilákali zahraniční turisty hned, jak to situace umožní,“ doplnil.

Podle hejtmana je v tuto chvíli nastavena velmi dobrá spolupráce mezi agenturou CzechTourism a Destinační společností Východní Čechy. „CzechTourism centrálně domlouvá reklamní prostor a jednotlivé kraje si určují témata, která je v daný moment vhodné komunikovat. Vzhledem k tomu, že letošní rok nelze očekávat masivní příliv zahraničních turistů, soustředíme se především představování méně známých destinací tuzemským cestovatelům. Velmi dobrá spolupráce je nastavena s Českou televizí, kde jsme v minulém roce prezentovali například tvrz Bouda či Kladruby nad Labem. V letošním roce bude vysílán pořad s Evou Samkovou a Tomášem Krausem a budeme se podílet na přípravě dalších se zaměřením například na agroturistiku, lázeňství či tradice a řemesla,“ sdělil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Ten se s Janem Hergetem domluvil také na jednání s vedením Letiště Praha a možné propagaci kraje v prostorách letiště. „Jednou z variant by bylo například lákat na památky UNESCO v Litomyšli a Kladrubech nad Labem,“ doplnil hejtman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama