JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2019 22:19:00

Stavbu nemocnice v Moravské Třebové nechceme zbytečně prodražovat

Stavbu nemocnice v Moravské Třebové nechceme zbytečně prodražovat

Výstavba nového monobloku budovy Nemocnice následné péče v Moravské Třebové je jednou z velkých krajských investic v oblasti zdravotnictví.

 V průběhu projektování byl na popud hejtmana Martina Netolického svolán kontrolní den s projektanty tak, aby nedocházelo k prodražování celé stavby. Kraj nadále trvá na zachování funkčnosti celého objektu, který obsahuje také výjezdovou stanici zdravotnické záchranné služby.

„Stanovili jsme jednoznačný limit pro celý projekt, který chceme dodržovat. Nestavíme tunel Blanka, ale funkční a moderní budovu nemocnice následné péče. Z toho důvodu považuji za důležité jednat s projektantem, který nyní upravuje projekt tak, aby odstranil některé prvky, které ve výsledku nemají vliv ani na komfort pacientů, ani funkčnost budovy. Chceme i do budoucna vyslat jasný signál, že nakládáme s veřejnými zdroji, a proto je naší povinností hlídat každou položku v projektu,“ řekl hejtman Martin Netolický, který je v rámci krajské rady zodpovědný za finance. „Je důležité, že projektování nadále pokračuje a město získá zdravotnické zařízení následné péče, které si jednoznačně zaslouží. Rozsahem jsou v tuto chvíli větší již jen stavby centrálních příjmů v Pardubické a Orlickoústecké nemocnici,“ doplnil hejtman Netolický.

Součástí projektu je kromě samotné nemocnice s 90 lůžky následné péče také stravovací provoz, rehabilitace, biochemická laboratoř a stanoviště záchranné služby včetně stání pro sanitní vozy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama