JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2020 21:43:00

Stavební firma na jevíčském gymnáziu neplnila smlouvu, kraj od ní odstoupil

Stavební firma na jevíčském gymnáziu neplnila smlouvu, kraj od ní odstoupil

Jednou ze škol, u kterých Pardubický kraj získal dotaci z Operačního programu životní prostředí na energeticky úsporná opatření, je Gymnázium Jevíčko.

 Bohužel však společnost, která práce na budově školy prováděla, neplnila řádně podmínky a termíny uvedené ve smlouvě a i po snaze kraje odmítla jakoukoliv dohodu.

Pardubický kraj proto tento týden oznámil dodavateli odstoupení od smlouvy o dílo z důvodu jejího podstatného porušování. „Situace na Gymnázium v Jevíčku nás samozřejmě netěší. Naším záměrem bylo, aby tato historická budova získala energeticky úsporné prvky, na což jsme využili dotaci z evropských fondů. Bohužel však v průběhu kontrol bylo zjištěno podstatné porušení smlouvy zhotovitelem spočívající zejména v opakovaném a dlouhodobém nedodržování harmonogramu realizace a v konečném důsledku i nedokončení stavby ve smluvním termínu,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Na konci loňského roku jsme se snažili s dodavatelem jednat o dohodě. Ta však byla odmítnuta. Směrem k dodavateli jsme pozastavili fakturaci, protože předložené soupisy provedených prací neodpovídaly skutečnosti. Zejména v nich bylo požadováno proplacení dodávek a prací, které vykazovaly vady, nebo nebyly řádně dokončeny. To je něco, s čím se nemůžeme spokojit, a co nelze akceptovat,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Na situaci se byl přímo na místě podívat i 1. náměstek hejtmana Roman Línek, který je v krajské radě zodpovědný za oblast majetku, investic a kultury. „Stavba je zatím pozastavená, firma odstranila lešení a nechala vše, tak jak od toho v daný den odešla. Bohužel se takové situace stávají, naštěstí není ohrožena evropská dotace, a hned jak vysoutěžíme nového dodavatele, budou práce v celkové hodnotě 31 milionu korun pokračovat.“

Vzhledem k tomu, že budova gymnázia je historickým objektem, nejedná se v tomto případě o klasické zateplení, které je možné vidět například na panelových domech. Součástí energeticky úsporných opatření na podobném typu budov je většinou výměna oken a dveří s izolačními parametry, avšak při dodržení jejich původního vzhledu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama