JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2021 22:01:00

Upřímnou soustrast nám všem. Jeden ze symbolů odešel

Upřímnou soustrast nám všem. Jeden ze symbolů odešel

Komentář na facebookovém profilu k úmrtí prince Philipa, manžela královny Alžběty II.

Zemřel princ Philip,vévoda z Edinburghu. Truchlí nejen Británie a Commonwealth.

Ve věku úctyhodných a neuvěřitelných 99 let zemřel manžel královny Alžběty II. Princ Philip. Kulaté 100. narozeniny by oslavil přesně za dva měsíce. Princ Philip byl v posledních měsících vážně nemocný a pro zdravotní stav byl opakovaně hospitalizovaný.

Odešel člověk, který ovšem stál po boku nejdéle vládnoucího monarchy po více jak 73 let společného života. Byl temperamentní, aktivní, přitom vždy zvládl svoji roli vedle britské panovnice Alžběty II. a zbytečně nevyčníval více než to bylo nutné. Viděl jsem všechny čtyři řady seriálu Koruna. Nevím, zdali šlo o přesné zobrazení zákulisí britské politiky a královské rodiny, ovšem i po zhlédnutí tohoto seriálu vyjadřuji respekt k politickému systému, který se v našich podmínkách zdá možná trochu zkostnatělý.

Navštívil jsem v minulosti Londýn, Anglii obecně i Skotsko a upřímně obdivuji tradice, hodnoty a úctu k hlavě státu i státu samotnému.

Upřímnou soustrast královské rodině, lidu Velké Británie, Commonwealthu, ale možná nám všem. Jeden ze symbolů odešel.

PS: Nejsem žádný monarchista, naši republiku bych nedal za nic na světě, ale k Británii a její historii mám velkou přirozenou úctu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama