JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2021 5:34:00

V kraji se začnou očkovat praktičtí lékaři, ale také domovy pro seniory

V kraji se začnou očkovat praktičtí lékaři, ale také domovy pro seniory

Příprava očkovacích center v regionu byla tématem středečních jednání pracovní skupiny Pardubického kraje a jednání se starosty 15 obcí s rozšířenou působností.

 V souvislosti s vytvářením sítě očkovacích center oslovil kraj praktické lékaře, ambulantní specialisty a stomatology, kteří by měli zájem být očkovaní a následně mohli pomoci v těchto centrech. Očkování těchto lékařů bude probíhat na konci tohoto týdne. V pondělí se zároveň spustí očkování v prvním domově pro seniory.

„Vzhledem k zátěži, která je kladena na naše nemocnice nebude možné obsazovat dlouhodobě služby pouze zaměstnanci nemocnice. Proto jsme v úterý oslovili praktické lékaře, dětské lékaře, ambulantní specialisty, stomatology a jejich zdravotní sestry s prosbou o pomoc. Zároveň je budeme postupně očkovat. Na základě vyplněného formuláře se jedná o 290 zájemců o pomoc v očkovacích center z řad lékařů a zdravotních sester, které v tuto chvíli postupně obvoláváme a domlouváme s nimi konkrétní termín jejich očkování,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola upřesnil, že od pondělí začne očkování také v domově pro seniory v Pardubicích. „Na pondělí bude připraveno přes 300 vakcín pro domov seniorů U Kostelíčka v Pardubicích, kde bude očkování zajištěno ošetřujícími lékaři, se kterými zařízení spolupracuje. Následně budeme v návaznosti na dodávky vakcín pokračovat i v dalších zařízeních,“ řekl Šotola.

V kraji vzniká síť očkovacích center

Již dříve byl avizován vznik sítě očkovacích center v kraji. „Od 1. února bude v provozu pět velkokapacitních očkovacích center ve městech, ve kterých sídlí naše nemocnice akutní péče. Velký dík patří starostům, kteří přistoupili aktivně k vyhledávání vhodných prostor. Následně ve druhé vlně jednáme se starosty obcí s rozšířenou působností i s našimi příspěvkovými organizacemi a dalšími zařízeními, která poskytují zdravotní či rehabilitační služby v regionu a jejichž ředitelé mohou najít a připravit jak prostory, tak potřebný příslušný personál,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková. Jedno z očkovacích center vzniká na Krajském úřadě Pardubického kraje. Zde s administrativou pomohou krajští úředníci. Těch se v tuto chvíli přihlásilo téměř 60.

Kraj připraví infolinku pro pomoc s registrací

První prioritní skupinou, která se bude moci od 15. ledna registrovat, jsou senioři nad 80 let. Pro usnadnění jejich registrace vytvoří kraj speciální telefonní linku. „Senioři jsou skupinou, která může mít problém s vyplněním formuláře, a proto jim chceme maximálně pomoci. Jakmile bude linka vytvořena, zveřejníme ji na webu kraje, budeme informovat starosty obcí, praktické lékaře a další, aby toto číslo předávali seniorům,“ řekla náměstkyně hejtman Michaela Matoušková.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama