JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2019 13:05:00

Vězení do Králík nepatří. Jsem rád, že to chápe i stát

Vězení do Králík nepatří. Jsem rád, že to chápe i stát

Jednoznačně vítám rozhodnutí státu, že areál bývalého diagnostického ústavu v Králíkách nebude nadále figurovat v plánech na vybudování azylového centra či věznice.

 Od počátku, kdy tehdejší vedení ministerstva přišlo s tímto návrhem, upozorňujeme jako krajská samospráva, že tato lokalita je pro obdobná zařízení zcela nevhodná a jsem rád, že to konečně přiznala také paní ministryně Benešová. Vybudování věznice by navíc pro daný region znamenalo více komplikací než přínosů.

Aktuální rozhodnutí státu je jednoznačným příklad, kdy samosprávy kraje a města táhnou za jeden provaz a hovoří jedním hlasem. Ukazuje se také, že opakovaná jednání s jednotlivými ministry nebyla zbytečná a jsem přesvědčený, že bez úzké spolupráce se stávajícím vedením v čele s panem starostou Kubínem bychom tohoto úspěchu nedosáhli.

Naše práce však tímto rozhodnutím ani zdaleka nekončí. Nyní musíme ve spolupráci s vedením města hledat řešení, jak využít areál bývalého diagnostického ústavu ku prospěchu města a celé lokality Králicka, která je pro nás velmi důležitá z hlediska rozvoje cestovního ruchu. Dlouhodobě jsme hovořili například o výstavbě bytů pro mladé rodiny, které jinak v této lokalitě nemají tolik možností.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama