JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.11.2012 13:21:00

Hejtman se dopisem obrátil na starosty měst a obcí

Hejtman se dopisem obrátil na starosty měst a obcí

S ohledem na skutečnost, že za posledních čtrnáct dní došlo v Jihomoravském kraji k otravě metylalkoholem u dvou osob, se hejtman Michal Hašek dopisem obrátil na starostky a starosty obcí a měst kraje s žádostí o spolupráci.

Vážená paní starostko, vážený pane starosto,
na základě pravidelného vyhodnocování vývoje situace Odbornou koordinační skupinou Krizového štábu Jihomoravského kraje je patrné, že lze v našem kraji po měsíční přestávce očekávat novou vlnu vážných zdravotních postižení obyvatel metylalkoholem po konzumaci lihovin neznámého původu. Za posledních čtrnáct dní došlo v Jihomoravském kraji k otravě metylalkoholem u dvou dalších osob. Podle informací Policie České republiky a Celní správy České republiky je v současné době nedopátráno asi 5 000 litrů pančovaných lihovin, které se mohou objevit na trhu.
Z těchto důvodů vyzývám všechny obyvatele Jihomoravského kraje, aby nekonzumovali lihoviny a destiláty s nejistým původem, neúměrně levné alkoholické nápoje, lihoviny v lahvích s porušenými kolky a bez předepsaných dokladů o původu, protože se tak vystavují nebezpečí ohrožení zdraví a života nejen vlastního, ale i svých blízkých.
Vážená paní starostko, vážený pane starosto, dovoluji si Vás požádat o spolupráci při varování obyvatel Vašeho města či obce před nebezpečím ohrožení zdraví a životů, zejména v nastávající předvánoční době, a o zveřejnění těchto informací způsobem v místě obvyklým (rozhlas, úřední deska, webové stránky, tiskoviny, varování městskou policií na tržištích apod.). Vzhledem k tomu, že mimořádná opatření jsou doposud platná, je nutné stále spolupracovat s místně příslušnými správními úřady (Krajskou hygienickou stanicí Jihomoravského kraje, Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí, Českou obchodní inspekcí, živnostenskými úřady obcí) a předávat informace o zjištění výskytu nebo podezření na nelegální výrobu a distribuci alkoholu na místní oddělení Policie České republiky a orgánům Celní správy.
Věřím, že se nám společným úsilím podaří předejít otravám metylalkoholem z dosud nestažených závadných lihovin.
Děkuji Vám za spolupráci.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama