JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2010 16:16:31

Michal Hašek: 860 milionů na rozvoj kraje z fondů Evropské unie

Michal Hašek: 860 milionů na rozvoj kraje z fondů Evropské unie

BRNO – Za vynikající zprávu pro jižní Moravu označil dnes hejtman Michal Hašek schválení dotací z Regionálního operačního programu EU ve výši 860 milionů korun na jihomoravské projekty.

Jak zdůraznil, realizace těchto projektů znamená práci pro firmy v regionu a udržení zaměstnanosti. Vzniknou rovněž nová pracovní místa a zvýší se atraktivnost regionu pro domácí i zahraniční návštěvníky, což bude mít pozitivní vliv na regionální ekonomiku. „Čerpání fondů EU je pro mne osobně i pro krajskou reprezentaci absolutní prioritou,“ řekl Hašek. V regionu jde celkem o 33 nových projektů.

V oblasti dopravní infrastruktury byly schváleny téměř 356milionové dotace pro silniční průtahy Vyškovem, Vranovem nad Dyjí, Ratíškovicemi, Ondrovicemi a Moravským Krumlovem, dále pro modernizace silnic druhé třídy mezi Moravskou Novou Vsí, Tvrdonicemi a Lanžhotem, silnice třetí třídy ze Ždánic do Bukovan a pro rekonstrukci mostu na trase Brumov–Bedřichov.

K vyšší kvalitě veřejné hromadné dopravy přispějí dotace přesahující 130 milionů na nákup ekologických a nízkopodlažních autobusů pro veřejnou hromadnou dopravu. Dopravní podnik města Brna nakoupí v letošním roce 25 nízkopodlažních ekologických autobusů s informačními systémy umožňujícími napojení na odbavovací a dispečerské systémy. Dalších celkem 39 autobusů tohoto typu pro společnosti ČSAD Tišnov, TREDOS Kožichovice, VYDOS BUS Vyškov a Tourbus Brno posílí integrovaný dopravní systém na jižní Moravě.

Síť cyklostezek se v krátké době opět rozšíří díky dalším dotacím ROP Jihovýchod dosahujícím téměř 112 milionů. Tři projekty dostavby 1. etapy cyklotrasy Brno–Vídeň mají schváleny dotace ve výši 55,6 milionu korun. Jedná se o klíčovou cyklistickou trasu severojižního propojení. V současné době je na území města Brna vybudováno téměř 40 kilometrů cyklistických tras a stezek. Brno získalo další dotace ve výši 20,5 milionu korun na druhou etapu rozvoje sítě cyklostezek. Další cyklostezky začnou stavět v Letovicích, Lipůvce, Velkých Pavlovicích, Vyškově a ve Znojmě.

Náměstek hejtmana Václav Božek informoval, že dotace schválené pro infrastrukturu cestovního ruchu přesáhly 250 milionů korun. Mezi deset nově schválených projektů patří například regenerace a rozšíření služeb národní kulturní památky Špilberk, podpořená 42milionovou dotací. Projekt města Brna je zaměřen na optimální využití turistického potenciálu hradu. Zajímavý je i projekt zpřístupnění rozsáhlé historické kostnice pod brněnským kostelem sv. Jakuba, který získal více než 12milionovou dotaci.

 

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama