JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2010 13:19:35

Předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek žádá koncepci a forenzní audit Lesů ČR

Předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek žádá koncepci a forenzní audit Lesů ČR

BRNO (11.2.2010) – Dopisy premiéru Janu Fischerovi a ministru zemědělství Jakubu Šebestovi, týkající se situace v lesnickém a dřevozpracujícím sektoru, odeslal dnes hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Předseda Asociace krajů Michal Hašek žádá koncepci a forenzní audit  Lesů ČR s.p.

 

 

BRNO (11.2.2010) – Dopisy premiéru Janu Fischerovi a ministru zemědělství Jakubu Šebestovi, týkající se situace v lesnickém a dřevozpracujícím sektoru, odeslal dnes hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Jako předseda Asociace krajů ČR a také stínový ministr zemědělství ČSSD v nich vyjadřuje znepokojení nad situací v lesnickém a dřevozpracujícím sektoru. Lesy České republiky podle něj dluží odborné i laické veřejnosti již několik let koncepci činnosti. Absence strategického dokumentu v minulých týdnech vedla k mediálně sledovaným a diskutovaným kauzám.

„Jsem hluboce přesvědčen, že teprve po předložení, prodiskutování a schválení koncepce Lesů ČR bude možné přijmout řadu strategických rozhodnutí, ovlivňujících významně trh se dřevem, fungování celého sektoru lesnického a dřevozpracujícího průmyslu, včetně dopadů na regionální zaměstnanost,“ míní Michal Hašek a vyzývá ministra, aby co nejdříve uložil vedení státního podniku zpracovat a k veřejné diskusi předložit střednědobou a dlouhodobou koncepci s.p. Lesy ČR. Vyjadřuje přesvědčení, že společným zájmem vlády, ministerstva i všech regionů je, aby státní podnik Lesy ČR fungoval transparentně, předvídatelně a profesionálně jako správce státních lesů, jež jsou národním bohatstvím ČR.

„Domnívám se, že k odstranění řady spekulací ve vztahu k Lesům ČR, které mohou mít i účelový charakter, by současná vláda měla alespoň odstartovat forenzní audit tohoto státního podniku. Chápu, že půjde o dlouhodobější proces, ovšem považuji za vhodné, aby výsledky byly k dispozici jakékoliv budoucí exekutivě ČR,“ napsal premiérovi a ministrovi Michal Hašek.

 

 

 
 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama