JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2023 14:07:00

Proč dáváte vládě další týdny navíc?

Proč dáváte vládě další týdny navíc?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dvoutýdenní lhůtě, kterou dala vládě Českomoravská konfederace odborových svazů před vyhlášením generální stávky

 Napsal jsem odborům do komentáře - To jako vážně? Vám nestačilo, že týdny a týdny vládní koalice stylem pejsek a kočička vařili dort dávala dohromady “konsolidační batoh” a na komunikaci kašlala? Že oznámila podobu údajné důchodové reformy a batohu s tím, že nebudou už žádné změny? Proč dáváte vládě další týdny navíc? To čekáte na Godota? Vždyť všichni víme, že nepřijde…

Byl jsem rád za vyhlášení stávkové pohotovosti, jednání tripartity následně jasně ukázalo, co si vláda o vás myslí. Toto vyjádření o dvou týdnech pro vládu mne ovšem velmi zklamalo. Neni nač čekat. Už teď máte organizovat demonstrace a stávky proti vládní deformě po celé zemi, máte hromadně kontaktovat vládní zákonodárce a vysvětlovat v regionech, co vše je špatně a proč.

Není čas na otálení. Vy budete čekat, vláda mezitím bude pracovat na legislativě k batohu. Potom už bude pozdě a přijdete s křížkem po funusu. A tentokrát to může být pro odbory fatální. Prováháte jedinečnou příležitost ukázat, proč jsou odbory důležité a užitečné i v 21. století. A neštěkne po vás potom už ani pes.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama