JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2015 17:03:00

V každém kraji vznikne Evropský dům, pomůže s dotacemi

V každém kraji vznikne Evropský dům, pomůže s dotacemi

Vyjádření na tiskové konferenci po jednání s ministryní Karlou Šlechtovou v rámci akce Asociace krajů ČR dne 6. března 2015, představení vize Evropských domů v každém kraji:

Dnešní jednání mělo za cíl připravit si společné stanovisko pro jednání hejtmanů s vládou, které se bude konat příští měsíc. Čerpání evropských fondů bude jedním z klíčových témat tohoto jednání. Pro vládu ČR, samotné MMR a pochopitelně i pro kraje ČR je to nepochybně priorita.

Regionální operační programy v minulém programovém období patřili k nejlépe čerpajícím, na rozdíl od centrálních operačních programů.

Regionální operační programy, a to je suchá statistika, a nikoliv konstatování hejtmanů, patřily k nejlépe čerpajícím strukturám ve starém plánovacím období a my chceme, aby regiony patřily k tahounům čerpání evropských fondů i v letech 2014 až 2020.

Kraje jsou připraveny podpořit projekt Evropských domů. Evropský dům má být jedno místo v každém ze 14 krajů, ve kterém budou sedět zástupci všech resortů, které mají dnes dělat implementaci evropských fondů v tom území. Hlavní myšlenkou je výrazně zjednodušit žadatelům o eurodotace přístup k informacím i odborníkům z jednotlivých ministerstev.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama