JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2016 6:29:00

Co přinese reorganizace policie, zatím nevíme

Co přinese reorganizace policie, zatím nevíme

Reorganizace policie byla připravována narychlo a utajeně.

Já jsem od počátku kritizoval policejního prezidenta a ministra vnitra za to, že reorganizace byla připravovaná narychlo, utajeně – a zejména bez jakékoliv konzultace se státními zástupci.

To však ministr vnitra napravil tím, že po jednání Bezpečnostní rady státu akceptoval všech devět zásadních odborných připomínek nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana.

Co nová reorganizace konkrétně přinese, ukáže až praxe - a já to fakt v tuto chvíli nejsem schopen ani odhadnout. Ale měli by to být opět státní zástupci, konající přímý dozor nad vyšetřováním těch nejzávažnějších majetkových zločinů, finanční kriminality a korupce, kteří by měli vyhodnotit kvalitu přípravného řízení, "policejního servisu" a tedy i přístup a postup policejních orgánů při prověřování a vyšetřování.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama