JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2014 17:02:47

Happening „3792 svíček“

Happening „3792 svíček“

Centrum Sion v Hradci Králové uspořádalo v pátek 7. března 2014 u pomníku T. G. M. na Masarykově náměstí v Hradci Králové happening, jímž připomínají 70 let od vyvraždění terezínského rodinného tábora v plynových komorách v Osvětimi-Březince.

Centrum Sion v Hradci Králové uspořádalo v pátek 7. března 2014 u pomníku T. G. M. na Masarykově náměstí v Hradci Králové happening, jímž připomínají 70 let od vyvraždění terezínského rodinného tábora v plynových komorách v Osvětimi-Březince v noci z 8. na 9. března roku 1944.

Tento zločin proti lidskosti je vůbec největší jednorázovou vraždou československých občanů v historii. Mezi pamětníky se vypráví o tom, že když českoslovenští Židé pochodovali pod dozorem vojáků a psů do plynu, zpívali jako znak vzdoru národní hymnu a hatikvu (židovskou hymnu). Název happeningu je „3792 svíček“, neboť právě tolik lidí zemřelo v rodinném táboře v tento osudový den.

Smuteční svíčky zapálili i senátor JUDr. Miroslav Antl společně s panem Prof. MUDr. Jaroslavem Malým, CSc. (lékařským náměstkem ředitele FN Hradec Králové a proděkanem LF UK v Hradci Králové), kteří se tak poklonili památce zavražděných československých občanů.

Poté v doprovodu bývalého úspěšného závodníka Stanislava Matějovského, mj. mistra Evropy na závodním speciálu TATRA v Evropském poháru tahačů ve třídě Super Race Truck B, navštívili Kavárnu Radioklub vedle budovy Českého rozhlasu Hradec Králové (Havlíčkova 292/1, 50101 Hradec Králové) = www.kavarna-radioklub.webnode.cz, kde se všichni tři setkali se slavným kytaristou a zpěvákem - a v současné době také vedoucím skupiny Rangers-Plavci Honzou Vančurou, který má tento Klub v pronájmu a mj. zde pravidelně pořádá hudební páteční koncerty. Viz mj.:  http://www.rozhlas.cz/hradec/pehacko/_zprava/zpevak-skupiny-rangers-plavci-jan-vancura-a-zpevacka-irena-budweiserova--1291252

V průběhu velice příjemného a přínosného večera se senátor Miroslav Antl dohodl s panem Profesorem Jaroslavem Malým na společné předvolební senátní spolupráci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama