JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2014 16:45:38

Nečekané dary od senátora Antla při oceňování "Nejúspěšnějších sportovců"

Nečekané dary od senátora Antla při oceňování "Nejúspěšnějších sportovců"

Poslední lednový den se v Rychnově nad Kněžnou sešli sportovci, aby zhodnotili rok 2013 a nejlepším předali ocenění v rámci ankety „Nejúspěšnější sportovec roku 2013“. Mezi hosty nechyběl ani velký příznivec sportu, senátor JUDr. Miroslav Antl.

Začátek nového roku je vždy příležitostí bilancovat rok uplynulý. Poslední lednový den se v Pelclově divadle v Rychnově nad Kněžnou sešli sportovci i ti, co je podporují, aby zhodnotili rok 2013 a nejlepším předali ocenění v rámci ankety „Nejúspěšnější sportovec roku 2013“. Mezi hosty nechyběl ani velký příznivec sportu, senátor JUDr. Miroslav Antl.

 Vyhodnocovalo se 12 kategorií, kolektivy i jednotlivci, od mládežnických kategorií až po dospělé. Miroslav Antl předával na podiu dvě zvláštní ceny, které oceněným věnoval Fond Miroslava Antla pro rozvoj regionu.

„Mám rád zejména kolektivní sporty, a proto, když mě pan Langr z pořadatelské České unie sportu požádal, zda bych nepřispěl věcným darem některému z oceněných, jsem si vybral dva nejúspěšnější kolektivní týmy. Prvním byli úspěšní malí fotbalisté okresního výběru Rychnova kategorie U12. Já jsem již předtím převzal záštitu nad mládežnickými fotbalovými soutěžemi na Rychnovsku – a tihle kluci mi svými úspěšnými výsledky udělali a stále dělají velkou radost! I proto jsme se po skončení ceremoniálu dohodli s trenérem výběru U12 panem Procházkou na další materiální pomoci (teplákové soupravy pro vítěze soutěže). A můj druhý dárek logicky směřoval k jedinému vyhlašovanému basketbalovému týmu, jímž je kolektiv týnišťských baskeťaček, které v loňském roce postoupily do 2. ligy, což je skutečně obrovský úspěch.“

A obě krabice obsahovaly opravdu hodnotné dary, když šlo o zdravotní pomůcky a potřeby pro sportovce od firmy MEDICALFOX, každý v hodnotě 6.000 Kč. „V mém daru najdete různé tejpovací pásky, syntetické ledy, chladící gely, prostě věci, které bych vám přál, abyste nemuseli nikdy používat, ale všichni víme, že realita u sportovců je jiná,“ okomentoval dary Miroslav Antl.

Vítězem hlavní kategorie jednotlivců dospělých se stal český reprezentant v trialu Martin Křoustek, který obhájil loňské vítězství. Osobností roku 2013 je Zdeněk Haník, dlouholetý hráč, reprezentační trenér a nyní předseda české volejbalové federace. Do síně slávy vstoupil olympionik z Tokia 1964, kladivář Josef Matoušek, kterému tleskalo ve stoje celé Pelclovo divadlo.

Se Zdeňkem Haníkem si pan senátor dlouze povídal po skončeném slavnostním vyhlášení – a stejně tak s panem Josefem Matouškem, který senátora Miroslava Antla „odchytil“ pod pódiem a řekl mu: „Pane doktore, já Vás pozorně sleduji celou dobu, co děláte senátora – a musím říct, že skutečně plníte sliby, které jste nám před lety dal. Škoda, že Vás tam není víc…!“

Ostatně senátor Miroslav Antl je čestným členem Českého klubu olympioniků, ale i členem Legislativní rady Českého olympijského výboru.

Při odchodu senátora Miroslava Antla z divadla mu znovu poděkoval předseda rychnovského sdružení ČUS pan Langr za věcné dary, ale zejména za to, že jako senátor a zastupitel Královéhradeckého kraje prosadil v Radě KHK schválení jejich žádosti o finanční pomoc na zajištění akce ve výši 30.000 Kč.

Ve naší fotogalerii je z vyhlášení Nejúspěšnějších sportovců bohatá obrazová dokumentace

Autoři fotografií

Vojtěch Podstavek, www.foto-podstavek.webnode.cz

Petr Reichl, www.fotbalfoto.cz

Miroslav Hofmann

Výsledky jednotlivých anket:

Kategorie: KOLEKTIV MLÁDEŽE

3. VÝBĚR OFS OKRESU - ROČNÍK 2002 (TRENÉR VÝBĚRU RUDOLF PROCHÁZKA)

2. SK KLACKAŘI KOSTELEC NAD ORLICÍ – družstvo žáků do 13 let

1. SK DOBRÉ – DOROSTENKY ODDÍLU STOLNÍHO TENISU: Kateřina Rozínková a Aneta Doucková

Kategorie: JEDNOTLIVCI-ŽÁCI

3. VERONIKA FAITOVÁ – SOKOL DOBRUŠKA – ODDÍL MODERNÍ GYMNASTIKY

2. TEREZA KOSOVÁ – SOOB SPARTAK RYCHNOV NAD KNĚŽNOU - ORIENTAČNÍ BĚH

1. DOMINIK HARNACH – SKIBOB KLUB DOBRUŠKA – SKIBOBY

Kategorie: JEDNOTLIVCI-DOROSTENCI-JUNIOŘI

3. MATĚJ ŠVÁB – TJ SOKOL DOBRUŠKA – BADMINTON

2. KRISTÝNA HARNACHOVÁ – SKIBOB KLUB DOBRUŠKA – SKIBOBY

1. KLÁRA MAZUROVÁ – STŘELECKÝ KLUB DOUDLEBY NAD ORLICÍ – SPORTOVNÍ STŘELBA

Kategorie: TRENÉR-CVIČITEL-FUNKCIONÁŘ TJ/SK (BEZ UDÁNÍ POŘADÍ)

KAREL BALÁČEK – SKIBOB KLUB DOBRUŠKA – SKIBOBY

JOSEF MAŠEK – VOLEJBALOVÝ KLUB AUTO ŠKODA KVASINY – VOLEJBAL

JAN POTŠTEJNSKÝ – SOOB SPARTAK RYCHNV NAD KNĚŽNOU – ORIENTAČNÍ BĚH

JAN ŠPLÍCHAL – SK DOBRÉ – STOLNÍ TENIS

VÁCLAV VANĚK – SOKOL SEMECHNICE – PŘEDSEDA TĚLOVÝCHOVNÉ JEDNOTY SOKOL SEMECHNICE

Kategorie : VETERÁNI

5. LADISLAV ŠEMBERA – HOROLEZECTVÍ - HOROLEZECKÝ KLUB VAMBERK

4. KAREL VEYR – MOTOTRIAL – JAST TRIAL TEAM DOUDLEBY NAD ORLICÍ

3. JANA TRUNEČKOVÁ – SKIBOBY – SKIBOB KLUB DOBRUŠKA

2. MARKÉTA VANDASOVÁ – ORIENTAČNÍ BĚH – OOB VAMBERK

1. MARTIN TRIBULA – SKIBOBY – SKIBOB KLUB DOBRUŠKA

Kategorie: POŘADATEL AKCE

TRI CLUB DOBRUŠKA – ocenění převzali Jiří Veselý a Oldřich Hofmann

CENA PRO STAROSTU

LADISLAV KUBÍČEK – STAROSTA MĚSTA SOLNICE

SPORTOVNÍ OSOBNOST OKRESU

PaedDr. Zdeněk Haník, PhD

Kategorie: KOLEKTIV DOSPĚLÝCH

3. BASKETBALISTIKY - SK TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ

2. Štafeta žen: JANA KLAPALOVÁ, JANA SMUTNÁ, MARKÉTA VANDASOVÁ – ORIENTAČNÍ BĚH – OOB VAMBERK

1. DRUŽSTVO ŽEN STOLNÍHO TENISU VE SLOŽENÍ: ANETA KONEČNÁ, IVANA PELCMANOVÁ, DANIELA ROZÍNKOVÁ - STOLNÍ TENIS – SK DOBRÉ „A“

ZVLÁŠTNÍ CENA ČUS

JOSEF MATOUŠEK – atlet – kladivář

SPORTOVNÍ HVĚZDA DENÍKU

JIŘÍ ŠEDA - SK KLACKAŘI KOSTELEC NAD ORLICÍ

Kategorie: JEDNOTLIVEC DOSPĚLÝCH

5. KAROLÍNA MALÍKOVÁ – MAŽORETKY – MAŽORETKY MARLEN KOSTELEC NAD ORLICÍ

4. MARTINA MAREČKOVÁ – ŠACHY – REGION PANDA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

3. JAN NĚMEC – TRAVNÍ LYŽOVÁNÍ - LYŽAŘSKÝ KLUB SKIAREÁL OLEŠNICE V ORLICKÝCH HORÁCH

2. PAVEL ČIHÁČEK – SKIBOBY - SOKOL DEŠTNÉ V ORLICKÝCH HORÁCH

1. MARTIN KŘOUSTEK – TRIAL – 4RC trial team

Možná nevíte…

Josef Matoušek

narozen r.1928 v Žampachu okres Ústí nad Orlicí, žije v Častolovicích

Olympionik z roku 1964, vynikající atlet - kladivář, někdejší československý rekordman.

V Častolovicích se vyučil kolářem a později pracoval v dílně sportovního kolářství v Rychnově nad Kněžnou a do roku 1948 v Automobilových závodech v Kvasinách. V roce 1949 utrpěl na lyžích velmi těžká vnitřní zranění. Lékaři mu po prodělané operaci nedávali naději na velké sportování. On se však pustil do boje s neduhy a od roku 1953 se začal intenzivně věnovat hodu kladivem. Jeho nejúspěšnější sportovní období začíná po roce 1953, kdy se dostal ke kladivu. O rok později byl s výkonem 51,0 m na jedenáctém místě v republice. Od roku 1955 startoval za Spartak Hradec Králové, v jehož barvách získal roku 1959 titul mistra republiky výkonem 61,90 m. Roku 1964 se stal výkonem 68,78 m československým rekordmanem.

Josef Matoušek se roku 1964 zúčastnil Olympijských her v Tokiu, kde skončil na devátém místě, na mistrovství Evropy obsadil 7.místo. Dále reprezentoval republiku na Světových hrách v Helsinkách, Poháru národů v Římě a mnoha dalších sportovních soutěžích. Startoval v 29 mezistátních utkáních, z toho 19x zvítězil, 5x překonal československý rekord, 7 x se stal mistrem republiky. V současnosti žije v Častolovicích. Dne 17.dubna 2004 obdržel v Sazka aréně, u příležitosti životního jubilea,  tento velký sportovní nadšenec a olympionik  nejvyšší vyznamenání Asociace sportu pro všechny - vyznamenání Za celoživotní práci pro sport.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama