JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2021 13:16:00

Nepřijde i vám zvláštní, že většina zisku bank odtéká do zahraničí?

Nepřijde i vám zvláštní, že většina zisku bank odtéká do zahraničí?

Komentář na facebookovém profilu k poklesu výběru daní

 Pokles výběru daní o 33% a obří kráter ve veřejných financích? Můžeme poděkovat ANO, ODS a SPD, kteří schválili s velkým nadšením daňový balíček a státu teď chybí peníze. A to je přesně ten černý scénář, před kterým jsme několikrát varovali!

V daních vznikl už teď začátkem roku obrovský výpadek. Zrušení superhrubé mzdy byl podle mě správný krok pro lidi, i když se bohužel ukazuje, že často nejvýhodnější pro zaměstnavatele, kteří svým lidem třeba snížili ohodnocení a v peněženkách tak mají víc právě oni. Ale o tom zase příště. Obecně prostě platí, když ze státní kasy peníze vezmete, musíte je prostě odněkud dostat zpátky.

ČSSD proto už tehdy řešila příjmovou stránku věci, ale to nikdo nechtěl slyšet! Pamatujete, třeba na námi navrhovanou bankovní daň? Nepřijde i vám zvláštní, že většina jejich zisku odtéká do zahraničí? Nebylo by lepší, aby se největší banky (navíc v této době) podílely na rozvojí naší ekonomiky?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama