JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2020 17:30:00

Podle mě je nutné mít připraveny obranné mechanismy států

Podle mě je nutné mít připraveny obranné mechanismy států

Komentář na facebookovém profilu ke shodě a rozdílnosti názorů s premiérem Babišem

 Na výbor pro evropské záležitosti se dneska dostavil premiér Andrej Babiš. Přišel nás seznámit se situací ohledně rozpočtu Evropské unie. Pozitivní pro nás je to, že většina členských států chce pokračovat v politice tzv. koheze - tedy ve snaze o snižování rozdílů mezi jednotlivými regiony v rámci EU. Velký důraz se v dlouhodobém výhledu rozpočtu EU klade na boj se změnou klimatu. Na uhlíkovou neutralitu budou v budoucnu vyčleněny nemalé finanční prostředky, což je chvályhodné, ale peníze budou z velké části brány z peněz na již zmíněnou politiku koheze. Česká republika a i já osobně podporuji boj s klimatickou změnou a také chci uhlíkově neutrální společnost, ale obávám se, že ubírání peněz zrovna z těchto položek zpomalí rozvoj střední a východní Evropy.

Do této chvíle se s panem premiérem více méně shodujeme. Naše cesty se ale rozcházejí v otázce bezpečnosti hranic EU. Podle mě jsou jenom dvě cesty: buď posíláme Fortex („pohraniční stráž EU”), anebo se členské státy domluví na společné obranné strategii a vytvoří společně kooperující bezpečnostní jednotky, které budou schopny operativně řešit úkoly na hranicích EU. Andrej Babiš obě tyto možnosti odmítá a východisko spatřuje v našem spojenectví v NATO. Podle mě tato cesta není správná. Ač pacifista, považuji za nutné mít připravené obrané mechanizmy států, které spolu dobře spolupracují na úrovni hospodářské, zahraniční a sociální politiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama