JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2021 16:20:00

Vláda selhala v osvětě na bezpečnost očkování

Vláda selhala v osvětě na bezpečnost očkování

Komentář na facebookovém profilu k očkování proti koronaviru


Ahoj!

Zatímco loni byl jednoznačně (nejen) slovem roku koronavirus, letos se Česká republika naštěstí dostává dál - k očkování. Tohle bude v roce 2021 rezonovat asi nejvíc. A my bysme přece měli být tak rádi! Když jsme loni v březnu a dubnu čelili té první vlně pandemie, tak mě ani nenapadalo, kolik lidí bude za rok odmítat očkování na základě dezinformací. Ani já nechci do debaty ohledně vakcíny vnášet ještě větší zmatek a hrát si na chytrého. Ano, nejsem lékař, nejsem ani vědec, používám ale něco čemu většina z nás říká selský, nebo snad raději zdravý rozum. Celý život se snažím věřit lidem, kteří zasvětili ten jejich právě vědě. Když mi tedy lékaři a vědci říkají, že je očkování v pořádku, věřím jim. Pokud nebudeme věřit vědě a vědcům ve zdravotnictví, tak čemu?

Jestli v něčem selhala vláda ČR, a jako vládní poslanec si teď sypu popel na hlavu, pak je to právě osvěta ohledně bezpečnosti očkování. Snažíme se to dohnat a věřím, že pokud se z očkování nestane oneman show pana premiéra a řízení očkování zůstane na týmech ÚKŠ, ministerstva zdravotnictví, krajských hygien, krajských úřadů atd… vše se povede a brzy proočkujeme dostatek obyvatel v ohrožených skupinách.

Našel jsem také dva zajímavé články, které stojí za to. Najdete je ZDE ZDE.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama