JUDr. Petr Hulinský, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2010 18:31:52

Proč se ozývá paní Parkanová až teď?!

Proč se ozývá paní Parkanová až teď?!

Stanovisko stínového ministra obrany za ČSSD k vyjádření Vlasty Parkanové ke kauze Pandur.

Považuji za nutné reagovat na vyjádření Vlasty Parkanové, bývalé ministryně obrany, ke kauze Pandur.

Předně považuji za nekorektní, pokud se Vlasta Parkanová vyjadřuje k nákupu obrněných transportérů Pandur v roce 2006 kriticky až nyní. V době, kdy ještě byla poslankyní tehdy vládní KDU-ČSL, jejíž ministři nákup podpořili, k nákupu transportérů mlčela. Možná proto, že za nákup transportérů byl tehdy na ministerstvu obrany, v jehož čele nebyl člen ČSSD, odpovědný její tehdejší stranický kolega Jaroslav Kopřiva.

Souhlasím s Vlastou Parkanovou, že s ohledem na neustále se měnící stanoviska Generálního štábu AČR ohledně počtu a výbavy transportérů, je nutné pohlížet na celý obchod kriticky.

Pokud ale bývalá členka ODA, která jako vládní strana svého času kritizovala řádění tehdejšího náměstka ministra obrany Miroslava Kalouska na ministerstvu obrany, mluví o „megalomanských projektech“, měla by jedním dechem stejně tak odmítnout například projekt L-159, který stál daňové poplatníky už desítky miliard korun.

Petr Hulinský, stínový ministr obrany ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama