JUDr. Stanislav Grospič

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2010 16:31:00

Demonstrace zaznamenala úspěch

Demonstrace zaznamenala úspěch

Stanovisko Stanislava Grospiče, předsedy OS ČMS, místopředsedy ÚV KSČM a poslance PČR, k návrhům Jaromíra Drábka, které se týkaly platů zaměstnanců veřejné sféry.

Slib ministra práce a sociálních věcí za TOP 09 Jaromíra Drábka, který učinil bez ohledu na jeho osobní politická zdůvodnění, odborovým svazům, že navrhne vládě, aby s tarifními platy pro rok 2011 nehýbala, KSČM vnímá jako výrazný úspěch, jehož dosáhli zaměstnanci veřejného sektoru a jejich odborové svazy na demonstraci v úterý 21. září v Praze. Podařilo se to i díky politické podpoře opozičních stran KSČM a ČSSD.

Odmítnutí podmínky Jaromíra Drábka odborovými svazy, aby v roce 2011 platilo „jakési“ přechodné opatření je plně oprávněné a KSČM jej podporuje. Jaromír Drábek se snaží pod tlakem veřejného mínění prosazovat skrytou salámovou metodu ořezání základních tarifních platů ve veřejném sektoru. Cíl, který tím sleduje je stejný s cílem ODS, Věcí veřejných a předsedy vlády Petra Nečase. Chce jinou, tzv. „přijatelnější“ cestou dosáhnout cíle pravicových stran tj. snížení platů a tím životní úrovně více jak půl miliónu zaměstnanců a jejich rodin.

Jestliže někteří odboroví předáci přistoupí na nabízené kompromisy a zaleknou se podpory opozičních politických stran, jestliže uvěří zaměstnanci těmto zdánlivě vstřícným krokům ministra práce a sociálních věcí, nekrytých vládními zárukami respektování oprávněných zájmů zaměstnanců veřejného sektoru, jestliže podlehnou snaze rozdělit solidaritu mezi učiteli, zdravotníky, hasiči, policisty, pracovníky v kultuře a dalšími veřejnými zaměstnanci kupováním si platových výjimek, pak se ve skutečnosti nepodaří uhájit platy a důstojné životní podmínky ani jediné skupiny zaměstnanců veřejného sektoru. Pravicová vláda bude moci škrtat. O to nyní pravici jde a tomu musí zaměstnanci s odbory zabránit. KSČM jim vyjadřuje plnou podporu a solidaritu.

Stanislav Grospič, předseda OS ČMS, místopředseda ÚV KSČM, poslanec PČR Zdroj: Tisková mluvčí KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama