JUDr. Stanislav Körner

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2016 14:28:15

JUDr. Stanislav Körner, kandidát do Senátu, volební obvod č. 31 Ústí nad Labem

JUDr. Stanislav Körner, kandidát do Senátu, volební obvod č. 31 Ústí nad Labem

Stručné představení kandidáta do Senátu pro volby na podzim 2016. Kdo jsem, moje dosavadní působení v politice, rámcové představy o působení v Senátu

Kdo jsem, jaká je moje studijní a profesní dráha?

Jsem absolventem Vojenské politické akademie Klementa Gottwalda v Bratislavě (1985-1989), Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni (2000-2005) a Filozofické fakulty UJEP v Ústí nad Labem (2008-2013).

Od roku 2014 studuji doktorský studijní program, obor České dějiny na Filozofické fakultě UJEP a současně působím jako externí vyučující tamtéž (předměty Dějiny státu a práva a PVK Dějiny vojenství ve filmu).

Moje profesní dráha je poměrně pestrá. V letech 1989-1993 jsem sloužil vševojskový důstojník 3. motostřeleckého pluku v Lounech, v letech 1993-1998 jsem se pohyboval v soukromém sektoru (bezpečnostní agentura, obchod). V letech 1999-2006 jsem působil jako správní rada Odboru azylové a migrační politiky MV ČR, od května 2006 doposud vykonávám funkci vedoucího oddělení dopravně správních agend v odboru dopravy Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Mezi mé hlavní záliby patří historie se zaměřením na vojenství a právo a také sportovní praktická střelba.

Moje dosavadní působení v politice.

V letech 2010 a 2014 jsem kandidoval jako bezpartijní za KSČM do zastupitelstva Statutárního města Ústí nad Labem, v roce 2014 jsem byl zvolen jako pátý zastupitel za KSČM. Mandátu zastupitele jsem se však vzdal ještě před prvním zasedáním zastupitelstva a to z důvodu střetu zájmů, protože funkce zastupitele obce je neslučitelná s výkonem funkce pracovníka zařazeného do krajského úřadu, pokud tento vykonává přímo státní správu vztahující se k územní působnosti příslušného územně členěného statutárního města. Toto by se ovšem nevztahovalo na případ, pokud bych byl uvolněn pro výkon funkce v některém z orgánů statutárního města Ústí nad Labem jako tzv. uvolněný zastupitel.

Vzhledem k možnému střetu zájmů a s přihlédnutím k výsledkům voleb jsem se tedy vzdal mandátu, protože nepatřím mezi ty, kteří, lidově řečeno, kážou vodu a pijí víno. Navíc není umění problémy řešit, ale předcházet jim.

S čím jdu do voleb, které v našem volebním obvodě nebudou zrovna nejlehčí, a jaké mám představy o svém působení v Senátu?

Chtěl bych se v první řadě, kromě naplňování volebního programu KSČM, zasadit o zvýšení významu role Senátu v zákonodárném procesu a tím i ke zlepšení nazírání veřejnosti na Senát, který v současné době může pro řadu lidí působit jako „odkladiště“ vysloužilých politiků, případně jako poněkud lepší diskusní klub. Veřejnost podle mých zkušeností celkově vnímá Senát spíše negativně a je potřeba prosadit zásadní změny, aby se Senát stal skutečně plnohodnotnou a efektivně fungující součástí moci zákonodárné.

V Ústí nad Labem, dne 22. 3. 2016

(zdroj snímku: denik.cz)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama